Mag ik een claim indienen bij een annulering op Schiphol?

Mag ik een claim indienen bij een annulering op Schiphol?

Ga jij binnenkort reizen via Schiphol? Dan is het goed om je alvast voor te bereiden. Door de drukte kan het voorkomen dat jij wellicht vertraging kan oplopen of er sprake is van een annulering. Maar mag je eigenlijk een claim indienen bij een annulering op Schiphol? In onze blog lees jij het antwoord op deze vraag.

De problemen die momenteel spelen op Schiphol

Schiphol is de afgelopen weken veel in het nieuws geweest met verschillende soorten berichten. De meeste berichten luiden rondom de enorme drukte, vertragingen en annuleringen. Door verschillende redenen lopen de processen niet meer zoals voorheen waardoor er problemen ontstaan voor de reizigers. Niet alleen moeten reizigers uren van tevoren aanwezig zijn, maar er blijft een onzekerheid of de vlucht wel te halen valt. Helaas ziet het er ook niet uit alsof de drukte in de aankomende weken zal afnemen. Reizigers kunnen zich niet beter voorbereiden dan op een mogelijke vertraging en ruim van tevoren op de luchthaven aanwezig te zijn. In het ergste geval kan het voorkomen dat de vlucht wordt geannuleerd.

Annulering hebben op een vlucht

Bij het boeken van de vlucht ga je als reiziger er nooit vanuit dat een vlucht komt te vertragen. In het ergste geval kan er zelfs sprake zijn van een annulering. Deze annuleringen vinden momenteel ook plaats op Schiphol omdat de huidige processen niet volledig te realiseren vallen. Er kunnen ook andere redenen zijn waardoor de luchtvaartmaatschappij of luchthaven de vlucht moet annuleren. In sommige gevallen komt de reiziger zelf voor de keuze te staan om een vlucht te annuleren. Dit kan komen om persoonlijke redenen, maar ook bijvoorbeeld door de huidige situatie op Schiphol. Als er sprake is van een annulering mag je als reiziger een claim indienen, maar onder welke voorwaarden heb je recht op een compensatie?

Bij welke voorwaarden mag je een claim indienen?

Een annulering is in geen enkel geval een leuke gebeurtenis, maar de compensatie kan wel een verzachting zijn. Om een claim te mogen indienen zijn er verschillende voorwaarden waar je aan moet voldoen. De voorwaarden zien er als volgt uit: de annulering heeft oorzakelijke plaatsgevonden door de luchtvaartmaatschappij, de annulering heeft in de afgelopen twee jaar plaatsgevonden en de luchtvaartmaatschappij of luchthaven waar de annulering heeft plaatsgevonden is lid van de Europese Unie. Als reiziger is het dan ook belangrijk om de vlucht nooit zelf te annuleren. Niet alleen komt het recht op compenseren te vervallen, maar ook is er een kans dat jij het volledige bedrag niet meer terug te krijgen valt.

Op welke bedragen kan ik rekenen als ik een claim indien?

Bij een annulering zijn er verschillende zaken waar je recht op hebt. Als de luchtvaartmaatschappij de vlucht heeft geannuleerd heb jij recht op het volledige ticketbedrag. Daarnaast kan jij een compensatie ontvangen voor de vertraagde tijd. De compensatie bestaat uit drie bedragen en afhankelijk van de vliegafstand. Het gaan om de volgende bedragen: € 250, € 400 of € 600. € 250 compensatie bij een vlucht tot 1500 km, € 400 compensatie bij een vlucht van 1500 km tot en met 3500 km of € 600 compensatie bij een vlucht van meer dan 3500 km. Dit zijn de verschillende bedragen die horen bij de desbetreffende vliegafstand.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de vluchtgegevens bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen vervolgens contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.