Mijn vlucht is vertraagd door KLM, wat nu

Mijn vlucht is vertraagd door KLM, wat nu?

Heb jij in de afgelopen weken te maken gehad met een vertraagde vlucht van KLM? Dan mag jij een claim indienen voor een compensatie. Wel is het belangrijk dat je rekening houdt met verschillende voorwaarden. Wil je weten om welke voorwaarden dit gaat en wat voor soort compensatie je kunt ontvangen? Lees het artikel snel verder.

Vakantie geboekt via de luchtvaartmaatschappij KLM

Een vakantie boeken is voor de meeste mensen een hoogtepunt, zeker in het drukke bestaan. Aangezien de zomervakantie alweer bijna van start gaat zullen vele reizigers binnenkort te vinden zijn op Schiphol. Er zijn verschillende soorten luchtvaartmaatschappijen waar jij een vlucht kunt boeken, zo ook bij KLM. KLM is de grootste luchtvaartmaatschappij van Nederland en verzorgt vluchten over de hele wereld. KLM biedt luxe aan reizigers en hierdoor kunnen al genieten van een ultiem vakantiegevoel in de lucht. De situatie op Schiphol gooit echter roet in het eten en hierdoor ontstaan ook vertraagde vluchten bij KLM. Hierdoor kunnen reizigers niet optimaal genieten van de reis.

De vlucht is vertraagd door KLM

De situatie op Schiphol is al een aantal weken aan de gang en het ziet er naar uit dat dit niet verbeterd. Niet alleen is dit vervelend voor de reizigers, maar ook voor de luchtvaartmaatschappijen waar vluchten vertragen en worden geannuleerd. Schiphol kampt de afgelopen weken al met een tekort aan personeel. Hierdoor kunnen de processen niet optimaal verlopen waardoor er vertragingen ontstaan, zoals op vluchten van KLM. Reizigers kunnen uren van tevoren aanwezig zijn op de luchthaven, maar dit is geen garantie dat het proces beter verloopt. Een kleine verzachting van de pijn is echter wel dat reizigers claims mogen indienen ter compensatie.

Onder welke voorwaarden mag ik een claim indienen bij een vertraagde vlucht van KLM

Heb jij in de afgelopen weken een vertraagde vlucht gehad bij KLM? Dan is er een mogelijkheid dat je een claim mag indienen voor een compensatie. Deze compensatie is wettelijk vastgelegd en hier hebben reizigers dan ook recht op. De reden hiervoor is om het logistieke proces goed te laten verlopen en luchtvaartmaatschappijen zich aan het schema houden van vertrek. Voordat je een claim gaat indienen, zijn er wel verschillende voorwaarden waar je rekening mee moet houden. Zo moet de vlucht minimaal drie uur zijn vertraagd, heeft de vertraging plaatsgevonden in de afgelopen twee jaar en is de luchtvaartmaatschappij lid van de EU. Kan je al deze vragen beantwoorden met een ja? Dan kan je het proces van claimen starten.

Welke compensaties kan ik ontvangen bij een vertraagde vlucht van KLM

Eerder was al duidelijk dat reizigers bij een vertraging recht hebben op een compensatie. Deze compensatie bestaat uit een geldbedrag. Dit bedrag is afhankelijk van de vliegafstand en uiteindelijk ontvang je per enkele vlucht één compensatie. De verschillende bedragen die je kunt ontvangen bestaan uit: € 250, € 400 of € 600. € 250 compensatie bij een vlucht tot 1500 km, € 400 compensatie bij een vlucht van 1500 km tot en met 3500 km of € 600 compensatie bij een vlucht van meer dan 3500 km. Nu duidelijk is welke bedragen je kunt ontvangen, kan het claimproces volledig starten. Wil jij op een vertraagde vlucht van KLM een compensatie claimen? Start dan nu direct.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de vluchtgegevens bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen vervolgens contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.