Ben jij onderweg naar het vliegveld en hoor je ineens dat de vlucht geannuleerd is bij de probleemvluchten op Aachen? Hierdoor kan je aardig wat vertraging oplopen en kan je misschien te laat op de eindbestemming aankomen. Als luchtvaartpassagier kan jij hier een claim voor indienen. Claim Rebels heeft voor jou uitgezocht hoe dit proces in elkaar zit en welke compensatie je kan claimen. Lees snel verder om meer te weten.

Compensatie claimen als vlucht is geannuleerd op Aachen

De luchtvaartpassagiers waarbij hun reist start binnen Europa hebben recht op een compensatie wanneer de vlucht was gecanceld op Aachen. Dit is slechts één van de rechten die luchtvaartpassagiers binnen Europa hebben. De rechten van de luchtvaartpassagiers zijn vastgelegd in verschillende Verordeningen. De Verordening 216/2004 komt op voor de luchtvaartpassagiers die een minimale vertraging hebben opgelopen van drie uur op Aachen. In de Verordening staat dat jij bij een vertraging van drie uur een maximale compensatie kan ontvangen van € 600. Echter, het kan voorkomen dat er sprake is van buitengewone omstandigheden, zoals slecht weer of een noodlanding. Hierdoor mag het vliegtuig bijvoorbeeld niet de lucht in of niet landen en vervalt het recht om te claimen op de vertraging. 

Vlucht op de luchthaven Aachen gecanceld? Deze compensatie krijg jij:

Is de probleemvlucht geannuleerd op de luchthaven Aachen? Dan mag jij een claim indienen op het moment dat er sprake is van een vertraging die minimaal drie uur duurt. Wel zijn er verschillende vliegafstanden die ervoor zorgen dat jij een ander soort compensatie kan krijgen. De maximale compensatie die je kan ontvangen is €600. De vluchten binnen Europa hebben verschillende compensatie. Dit zijn de compensaties die worden aangeboden voor vluchten binnen Europa: 

€ 250 compensatie bij een vertraagde vlucht tot 1500 km

€ 400 compensatie bij een vertraagde vlucht van meer dan 1500 km  

Ook zijn er verschillende compensaties voor als jij vliegt buiten Europa en last hebt van een minimaal drie uur durende vertraging. 

Vlucht is buiten Europa geannuleerd terwijl ik onderweg was naar Aachen

Niet alleen heb jij recht op een compensatie als de vlucht start op de luchthaven Aachen en deze was geannuleerd maar ook als je onderweg was naar de luchthaven. Zelfs als de vlucht op een luchthaven start die niet ligt in Europa. Het belangrijkste is dat de eindbestemming van de vlucht is binnen Europa. Dan mag jij als luchtvaartpassagier sowieso een claim indienen mits je drie uur vertraging hebt opgelopen. De compensaties die je kan verwachten tijdens een vertraging zijn:

De vluchtafstand is tot 1500 km, dan ontvang je € 250

De vluchtafstand is meer dan 1500 km, maar minder dan 3500 km, dan ontvang je € 400

De vluchtafstand is meer dan 3500 km, dan ontvang je € 600

Claim Rebels helpt jou claimen als de vlucht op de luchthaven Aachen is geannuleerd

Is jouw vlucht geannuleerd op Aachen en je wilt een claim indienen? Claim Rebels helpt jou hier graag mee. Wij komen op voor de rechten van alle luchtvaartpassagiers. Bij twijfel moet je altijd claimen. Je betaalt ons namelijk alleen op het moment dat een claim succesvol is verwerkt. Hierdoor maak je geen kosten als een claim niet blijkt te kloppen. Wil jij een claim indienen of vragen over het indienen van een claim? Neem contact met ons op. Wil je meer weten over vluchtvertragingen? Lees hier meer over vluchtvertragingen.