Wat moet ik doen bij een actuele vertraging in zomer 2021?

actuele vertraging in zomer 2021

Ben jij je aan het voorbereiden op de reis of heb jij een actuele vertraging? In dit artikel lees jij precies wat je moet doen bij een actuele vertraging in de zomer van 2021. Wij vertellen meer over onze Claim Tracker die laat weten als er sprake is van een vertraging. Maar ook vertellen wij meer over de rechten tijdens een actuele vertraging. Lees het artikel nu.

Actuele vertragingen tracken via de Claim Tracker

Ga jij bijna op vakantie en wil je graag weten wanneer er sprake is van een actuele vertraging? Claim Rebels staat voor jou klaar met de Claim Tracker. Voordat jij op vakantie gaat, laat jij jouw vluchtgegevens achter via onze Claim Tracker. De Claim Tracker is geheel gratis is gebruik. Wij brengen jou op de hoogte zodra er sprake is van een vertraging en laten ook weten of je een claim kunt indienen. Wil je meer weten over de Claim Tracker of direct jouw vluchtgegevens achterlaten? Dat kan via de volgende link.

Wil jij meer lezen informatie over ons claimproces? Lees onze volgende pagina met extra informatie over het claimen via Claim Rebels

Recht op een vergoeding na drie uur vertraging

Heb je een actuele vertraging in zomer 2021? Hou dan vanaf nu goed de tijd in de gaten. Dit is erg belangrijk zodat jij precies weet waar je recht op hebt. Na een vertraging van minimaal drie uur mag jij een claim indienen om een vergoeding te ontvangen. De vergoeding bestaat uit €250, €400 of €600. Welke van de drie bedragen je ontvangt is geheel afhankelijk van de vliegafstand. Wel moet je rekening houden met de volgende voorwaarde: de vlucht moet starten of eindigen op een luchthaven die lid is van de Europese Unie. Is dit niet het geval? Dan komen de verschillende rechten te vervallen.

Recht op een voucher voor eten en drinken

Bij een actuele vertraging komen, naast het ontvangen van een vergoeding, nog andere rechten bij kijken. Een van die rechten is het ontvangen van een voucher voor eten en drinken. Deze voucher dien jij te ontvangen na minimaal twee uur vertraging. Zo wordt het wachten op de vervangende vlucht iets minder vervelend. Het kan wel voorkomen dat de luchtvaartorganisatie deze voucher niet zelf aanbiedt. In dat geval moet jij de bonnetjes van de maaltijden goed bewaren. Deze bonnetjes lever je namelijk samen in tijdens het indienen van de claim. Dan ontvang jij niet alleen de compensatie, maar ook ontvang jij het geld voor het eten en drinken die jij hebt genuttigd tijdens de vertraging.

Recht op een overnachting als de vlucht ’s nachts vertraagd

Een vertraging overdag is erg vervelend, maar het is nog vervelender wanneer de vlucht verplaatst wordt naar de volgende dag. In dit geval komt er een belangrijk recht kijken, namelijk de overnachting. In het geval dat de vertraging ’s nachts plaatsvindt of de vlucht wordt verplaatst naar een andere dag, is de luchtvaartmaatschappij verplicht om een overnachting aan te bieden. Het hotel waar de overnachting wordt aangeboden bevindt zich vaak dicht bij de luchthaven. Wordt de overnachting niet direct aangeboden? Zoek dan contact op met de luchtvaartmaatschappij en leg de situatie voor. Op het moment dat jij zelf kiest om een overnachting te boeken, lever dan ook deze informatie aan bij de claim zodat deze kosten ook worden vergoed.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering dat niet met Corona te maken heeft, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de tickets en gegevens aan bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen vervolgens contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.