Was jij op een luchthaven aan het wachten voor een vlucht van Aer Lingus en was er sprake van een vertraging van minimaal drie uur? Hier lees jij precies welke vergoeding je kan krijgen voor deze vertraging. Claim Rebels dient graag een claim voor je in zodat jij deze vergoeding zonder enig probleem kan ontvangen. Vlucht vertraagd bij Aer Lingus en weten of jij in aanmerking hiervoor komt? Lees dan snel verder. 

Ontvang een compensatie als jouw vlucht is vertraagd bij Aer Lingus

Op het moment dat jij vliegt binnen Europa, heb jij als luchtvaartpassagier verschillende soorten rechten. De rechten van de luchtvaartpassagiers zijn allemaal vastgelegd in verschillende verordeningen. Is jouw vlucht vertraagd bij Aer Lingus, dan heb jij volgens de Verordening 261/2004 recht op een compensatie van maximaal € 600. Hoeveel jij krijgt als compensatie, onder ander af hoe ver jouw vlucht was. Belangrijk om rekening mee te houden is dat de vertraging van Aer Lingus een minimale duur moet hebben van drie uur. Toch zijn er enkele uitzonderingen waardoor jij geen compensatie kan claimen. Ook deze uitzonderingen zijn in de Verordening 216/2004 vastgelegd. Een voorbeeld hiervan is als er sprake was van buitengewone omstandigheden waardoor de luchtvaartmaatschappij geen andere keus had dan te vertragen zoals een noodlanding of slecht weer.

Vlucht vertraagd bij Aer Lingus? Dan jij recht op de volgende compensaties 

Een vertraging is erg vervelend en zeker als het gaat om  belangrijke afspraken. Om passagiers tegemoet te komen wordt er vaak een compensatie aangeboden als er sprake is van een vertraging. Heb jij een vertraging door Aer Lingus en wil jij hier een vergoeding voor? Dat is zeker mogelijk. Er zijn verschillende compensaties die je kan ontvangen. Dit is wel volledig afhankelijk van de vliegafstand. In Europa worden er twee soorten compensaties aangeboden op basis van de afstand. De bedragen die je kan ontvangen als compensatie zijn: 

€ 250 compensatie bij een vertraagde vlucht tot 1500 km

€ 400 compensatie bij een vertraagde vlucht van meer dan 1500 km 

Buiten Europa en vlucht vertraagd bij Aer Lingus? Dit zijn de compensaties:

Is jouw vlucht niet gestart in Europa, maar heb jij wel met de Europese luchtvaartmaatschappij Aer Lingus gevolgen? Ook dan heb jij als luchtvaartpassagier recht op een vergoeding als de vlucht vertraagd is van Aer Lingus. Deze vluchten starten buiten Europa, maar de eindbestemming is binnen de Europa Unie waardoor jij recht hebt op deze compensatie. De compensaties die je als luchtvaartpassagier kan ontvangen op het moment van vertraging zijn: 

De vluchtafstand is tot 1500 km, dan ontvang je €250

De vluchtafstand is meer dan 1500 km, maar minder dan 3500 km, dan ontvang je €400

De vluchtafstand is meer dan 3500 km, dan ontvang je €600

Bij de langere vluchten van 3500 km krijg je € 600 compensatie. Als de vertraging tussen de drie en de vier uur duurde, krijg je slechts de helft van de compensatie.

Claim Rebels helpt jou met het indienen van een claim

Wil jij een vergoeding claimen omdat er een vertraging was op een vlucht bij Aer Lingus? Claim Rebels helpt jou daar graag bij. Wij komen op voor de rechten van de luchtvaartpassagiers en claimen waar jij recht hebt. Heb je twijfels over een claim? Gewoon claimen. Jij betaalt ons pas de fee op een moment dat een claim succesvol is verwerkt. Hierdoor weet jij altijd of de claim terecht is of niet. Wil je een claim indienen of heb je een vraag over een claim? Neem een contact met ons op en wij gaan het voor je uitzoeken. Wil je meer lezen over vluchtvertragingen? Lees hier meer over vluchtvertragingen.