Was jij op een luchthaven aan het wachten voor een vlucht van Alitalia en was er sprake van een vertraging van minimaal drie uur? Hier lees jij precies welke vergoeding je kan krijgen voor deze vertraging. Claim Rebels dient graag een claim voor je in zodat jij deze vergoeding zonder enig probleem kan ontvangen. Weten of jij in aanmerking hiervoor komt? Lees dan snel verder voor een vergoeding bij annulering van Alitalia. 

Recht op een vergoeding bij aan annulering van Alitalia

Op het moment dat jij vliegt binnen Europa, heb jij als luchtvaartpassagier verschillende soorten rechten. De rechten van de luchtvaartpassagiers zijn allemaal vastgelegd in verschillende verordeningen. Is jouw vlucht vertraagd bij Alitalia, dan heb jij volgens de Verordening 261/2004 recht op een compensatie van maximaal € 600. Hoeveel jij krijgt als compensatie, onder ander af hoe ver jouw vlucht was. Belangrijk om rekening mee te houden is dat de vertraging van Alitalia een minimale duur moet hebben van drie uur. Toch zijn er enkele uitzonderingen waardoor jij geen compensatie kan claimen. Ook deze uitzonderingen zijn in de Verordening 216/2004 vastgelegd. Een voorbeeld hiervan is als er sprake was van buitengewone omstandigheden waardoor de luchtvaartmaatschappij geen andere keus had dan te vertragen zoals een noodlanding of slecht weer.

Er zijn verschillende vergoedingen die je kunt ontvangen bij een annulering van Alitalia

Is de probleemvlucht van Alitalia binnen Europa vertraagd? Bij minimaal drie uur vertraging mag je een claim indienen. Dit geldt ook als er sprake is van een annulering of overboeking. De vliegafstand speelt mee in wat voor soort compensatie jij uiteindelijk zal ontvangen. Hoe verder de vlucht, hoe hoger de compensatie. De verschillende bedragen die jij kan ontvangen als compensatie bij een minimale vertraging van drie uur zien er als volgt uit: 

  • € 250 compensatie bij een vertraagde vlucht tot 1500 km
  • € 400 compensatie bij een vertraagde vlucht van meer dan 1500 km

Je kan ook een compensatie ontvangen als je buiten Europa vliegt en daar sprake is van een vertraging. 

Vlucht buiten Europa geannuleerd? Deze vergoeding krijg je ervoor

Is de vlucht van Alitalia geannuleerd en wil jij je geld terug, maar was jij niet in Europa? Zo lang de luchthaven vertrek als eindbestemming een land in Europa heeft, dan weet jij zeker dat je een claim mag indienen voor het ticketbedrag en een eventuele compensatie. Ook hier moet bij vluchten buiten Europa een minimale vertraging van drie uur zijn geweest om te claimen. De bedragen voor het vliegen buiten Europa zien er als volgt uit:

  • De vluchtafstand is tot 1500 km, dan ontvang je € 250
  • De vluchtafstand is meer dan 1500 km, maar minder dan 3500 km, dan ontvang je € 400
  • De vluchtafstand is meer dan 3500 km, dan ontvang je € 600

Claim Rebels helpt jou een vergoeding te claimen bij een annulering van Alitalia

Heb jij een vertraging, annulering of een vlucht gemist van Alitalia? Claim Rebels helpt jou een claim in te dienen op deze vlucht. Jij kan tot maximaal €600 compensatie ontvangen als jij een vertraging had met Alitalia. Wij komen op voor jouw rechten als luchtvaartpassagier. Twijfels of je mag claimen? Gewoon doen! Claim Rebels werkt met een no cure, no pay model. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een klein percentage. Dien gemakkelijk een claim in of neem gerust contact met ons op als je vragen hebt. Wil je meer lezen over vluchtvertragingen? Dat kan via de volgende pagina.