Had jij een vlucht geboekt bij American Airlines en is deze door de luchtvaartmaatschappij geannuleerd? Dan heb jij recht op een vergoeding die kan oplopen tot maximaal €600. Bij een minimale vertraging van drie uur weet jij zeker dat je een succesvolle claim kan indienen. Wil je weten welke vergoeding je kan claimen en of jij hiervoor in aanmerking kan komen? En wil jij geld terug voor de vlucht van American Airlines? Lees dan snel verder. 

Vlucht geannuleerd door de American Airlines

Als Europese luchtvaartpassagier heb jij verschillende rechten. Deze rechten zorgen ervoor dat luchtvaartpassagiers zonder enige problemen kunnen reizen. Toch kan het voorkomen dat er verschillende problemen ontstaan zoals vertragingen of annuleringen waardoor je uren kan wachten op het vliegveld. Om dit te compenseren, is er een wet opgesteld om dit te officieel te maken. De regels omtrent vertragingen zijn vastgelegd in de Verordening 261/2004. Op een moment dat er sprake is van drie uur vertraging mag jij sowieso een claim indienen. Wel zijn er buitengewone omstandigheden waardoor dit recht helaas komt te vervallen. Deze omstandigheden bestaan onder meer uit noodweer en een noodlanding. Hier kan de luchtvaartmaatschappij zelf niets aan doen en daardoor vervalt het recht om te claimen.

Hoe krijg ik mijn geld terug bij een vlucht van American Airlines

Is de probleemvlucht van American Airlines binnen Europa vertraagd? Bij minimaal drie uur vertraging mag je een claim indienen. Dit geldt ook als er sprake is van een annulering of overboeking. De vliegafstand speelt mee in wat voor soort compensatie jij uiteindelijk zal ontvangen. Hoe verder de vlucht, hoe hoger de compensatie. De verschillende bedragen die jij kan ontvangen als compensatie bij een minimale vertraging van drie uur zien er als volgt uit: 

  • € 250 compensatie bij een vertraagde vlucht tot 1500 km
  • € 400 compensatie bij een vertraagde vlucht van meer dan 1500 km

Je kan ook een compensatie ontvangen als je buiten Europa vliegt en daar sprake is van een vertraging. 

Mijn vlucht is buiten Europa geannuleerd door American Airlines

De meeste luchtvaartmaatschappijen, waaronder American Airlines vliegen ook naar bestemmingen buiten Europa. Ook buiten Europa starten vluchten met American Airlines die een Europese eindbestemming hebben. Hier kan het natuurlijk ook voorkomen dat er sprake is van vlucht die is vertraagd. In deze gevallen heb jij als luchtvaartpassagier recht op compensatie omdat het een Europese luchtvaartmaatschappij betreft. De compensatie die jij kan ontvangen bij een vertraagde vlucht zijn als volgt: 

  • € 250 compensatie bij een vertraagde vlucht tot 1500 km
  • € 400 compensatie bij een vertraagde vlucht van 1500 km tot 3500 km 
  • € 600 compensatie bij een vertraagde vlucht van meer dan 3500 km

Als de bestemming meer dan 3500 km is en de vertraging tussen de drie en vier uur, dan heb je volgens het Sturgeon Arrest recht op 50% van de maximale vergoeding. 

Claim Rebels helpt met het indienen van een claim

Heb jij een vertraging, annulering of een vlucht gemist van American Airlines? Claim Rebels helpt jou een claim in te dienen op deze vlucht. Jij kan tot maximaal €600 compensatie ontvangen als jij een vertraging had met American Airlines. Wij komen op voor jouw rechten als luchtvaartpassagier. Twijfels of je mag claimen? Gewoon doen! Claim Rebels werkt met een no cure, no pay model. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een klein percentage. Dien gemakkelijk een claim in of neem gerust contact met ons op als je vragen hebt. Wil je meer lezen over vluchtvertragingen? Lees hier meer over vluchtvertragingen.