Is jouw vlucht geannuleerd bij Charleroi Brussel of moest de vlucht hier beginnen? Met een minimale vertraging van drie uur heb jij als luchtvaartpassagier recht op een compensatie. In totaal kan je maximaal € 600 terugclaimen van de luchtvaartmaatschappij. Hier lees jij of je in aanmerking komt om te claimen bij een annulering op Charleroi Brussel. Lees snel verder.

Heb jij een van de vluchten gehad die probleemvluchten zijn en die is geannuleerd op Charleroi Brussel? Dit zijn je rechten

Niets is vervelender wanneer jij op de luchthaven ben en de vlucht wordt geannuleerd, zeker als dit al een probleemvlucht is. Zodra jij gaat vliegen, word je een luchtvaartpassagier. Luchtvaartpassagiers hebben allerlei verschillende rechten. Dit is ontworpen zodat luchtvaartmaatschappijen niet zomaar hun eigen regels verzinnen en het een oneindig proces wordt. Voor vertragingen, overboekingen en annuleringen die langer dan drie uur duren, is de Verordening 261/2004. Hierin staat dat jij een compensatie kan claimen als de vertraging langer dan drie uur duurt. Wel is er een uitzondering op deze verordening op het moment dat er sprake is van buitengewone omstandigheden. Dit gaat o.a. over noodlandingen die niet zijn veroorzaakt door de luchtvaartmaatschappij.

Annulering van probleemvluchten in Europa. Dit is de compensatie als de reis start op Charleroi Brussel

De reis die je zou starten op de luchthaven Charleroi Brussel is geannuleerd. Afhankelijk van de vliegafstand en de totale vertraging, mag jij als luchtvaartpassagier hier een compensatie aanvragen. Je bent ervan verzekerd dat jij sowieso een claim mag indienen voor deze vertraging. Dit komt omdat de vlucht is geannuleerd binnen Europa op de luchthaven Charleroi Brussel. Er zijn verschillende bedragen die jij kan ontvangen. Deze bedragen zien eruit als volgt:

  • De vluchtafstand is tot 1500 km, dan ontvang je € 250
  • De vluchtafstand is meer dan 1500 km, dan ontvang je € 400

Bij minimaal drie uur vertraging weet jij zeker dat je een claim mag indienen. Ook moet de vlucht starten binnen Europa of gevlogen worden met een Europese maatschappij.

Was je onderweg vanuit Europa met een probleemvlucht naar Charleroi Brussel? Dit zijn de compensaties

Niet alleen heb jij recht op een compensatie als de vlucht start op de luchthaven Charleroi Brussel en deze was geannuleerd maar ook als je onderweg was naar de luchthaven. Zelfs als de vlucht op een luchthaven start die niet ligt in Europa. Het belangrijkste is dat de eindbestemming van de vlucht is binnen Europa. Dan mag jij als luchtvaartpassagier sowieso een claim indienen mits je drie uur vertraging hebt opgelopen. De compensaties die je kan verwachten tijdens een vertraging zijn:

  • De vluchtafstand is tot 1500 km, dan ontvang je € 250
  • De vluchtafstand is meer dan 1500 km, maar minder dan 3500 km, dan ontvang je € 400
  • De vluchtafstand is meer dan 3500 km, dan ontvang je € 600

Claim Rebels helpt bij jou met indienen van een claim

Annulering gehad op Charleroi Brussel? Bij een minimale vertraging van drie uur mag jij een claim indienen voor de annulering op Charleroi Brussel. Claim Rebels helpt jou hier graag mee. Wij komen op voor jouw rechten als luchtvaartpassagier. Heb jij twijfel om een claim in te dienen? Gewoon doen. Jij betaalt ons pas als een claim succesvol is verwerkt en wij jou de compensatie betalen. Wil je een claim indienen of heb je een vraag over het indienen van een claim? Neem contact met ons op en wij gaan voor jou aan de slag. Meer lezen over vluchtvertragingen? Dan kan via de volgende pagina.