Ben jij onderweg naar het vliegveld en hoor je ineens dat de vlucht geannuleerd is bij de probleemvluchten op Eindhoven? Hierdoor kan je aardig wat vertraging oplopen en kan je misschien te laat op de eindbestemming aankomen. Als luchtvaartpassagier kan jij hier een claim voor indienen. Claim Rebels heeft voor jou uitgezocht hoe dit proces in elkaar zit en welke compensatie je kan claimen. Lees snel verder om meer te weten.

Recht op een compensatie als jouw vlucht is geannuleerd op Eindhoven

Niets is vervelender wanneer jij op de luchthaven bent en de vlucht wordt geannuleerd, zeker als dit al een probleemvlucht is. Zodra jij gaat vliegen, word je een luchtvaartpassagier. Luchtvaartpassagiers hebben allerlei verschillende rechten. Dit is ontworpen zodat luchtvaartmaatschappijen niet zomaar hun eigen regels verzinnen en het een oneindig proces wordt. Voor vertragingen, overboekingen en annuleringen die langer dan drie uur duren, is de Verordening 261/2004. Hierin staat dat jij een compensatie kan claimen als de vertraging langer dan drie uur duurt. Wel is er een uitzondering op deze verordening op het moment dat er sprake is van buitengewone omstandigheden. Dit gaat o.a. over noodlandingen die niet zijn veroorzaakt door de luchtvaartmaatschappij.

Verschillende compensaties die jij kan ontvangen als de vlucht is geannuleerd op Eindhoven

Is jouw vlucht vanaf Eindhoven geannuleerd en kon je hierdoor niet direct naar jouw eindbestemming? Dan heb jij door de Verordening 216/2004 recht op een van de compensaties als jij minimaal drie uur was vertraagd. Afhankelijk van de vliegafstand, kan jij als luchtvaartpassagier een maximale claim indienen van € 600. Omdat de vlucht is geannuleerd binnen Europa, heb jij als luchtvaartpassagier recht op het volgende bedrag:

€ 250 compensatie bij een vertraagde vlucht tot 1500 km

€ 400 compensatie bij een vertraagde vlucht van meer dan 1500 km    

De reden waardoor jij een claim mag indienen is omdat de reis zou starten binnen Europees grondgebied. 

Vlucht geannuleerd terwijl je onderweg was naar Eindhoven? Dan heb je hier recht op

Niet alleen heb jij recht op een compensatie als de vlucht start op de luchthaven Eindhoven en deze was geannuleerd maar ook als je onderweg was naar de luchthaven. Zelfs als de vlucht op een luchthaven start die niet ligt in Europa. Het belangrijkste is dat de eindbestemming van de vlucht is binnen Europa. Dan mag jij als luchtvaartpassagier sowieso een claim indienen mits je drie uur vertraging hebt opgelopen. De compensaties die je kan verwachten tijdens een vertraging zijn:

De vluchtafstand is tot 1500 km, dan ontvang je € 250

De vluchtafstand is meer dan 1500 km, maar minder dan 3500 km, dan ontvang je € 400

De vluchtafstand is meer dan 3500 km, dan ontvang je € 600

Claim Rebels helpt jou met het indienen van een claim

Heb jij te maken gehad dat de vlucht is geannuleerd op de luchthaven Eindhoven en daardoor een vertraging opgelopen van minimaal drie uur? Claim Rebels helpt jou te claimen waar jij als luchtvaartpassagier volledig recht op hebt. Wij nemen contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij en zorgen ervoor dat jij krijgt waar je recht op hebt. Twijfels of je mag claimen? Jij betaalt ons pas op het moment dat de claim succesvol is verwerkt. Bij twijfel kan jij sowieso claimen. Wil jij een claim indienen of vragen over het indienen van een claim? Neem contact met ons op. Wil je meer lezen over vluchtvertragingen? Lees hier meer over vluchtvertragingen.