Is jouw vlucht geannuleerd bij Londen Heathrow of moest de vlucht hier beginnen? Met een minimale vertraging van drie uur heb jij als luchtvaartpassagier recht op een compensatie. In totaal kan je maximaal € 600 terugclaimen van de luchtvaartmaatschappij. Annulering op de luchthaven Londen Heathrow? Hier lees jij of je in aanmerking komt om te claimen voor vluchten gecanceld op Londen Heathrow.

Recht op een compensatie als jouw vlucht is geannuleerd op Londen Heathrow

Als luchtvaartpassagier heb jij volgens de wet verschillende rechten. Één van deze rechten is een compensatie op het moment dat jij als luchtvaartpassagier een vertraging of annulering hebt opgelopen. Deze rechten staan in verschillende Verordeningen en de Europese Verordening voor vertragingen heet de Verordening 261/2004. Als jouw vlucht is geannuleerd vanaf Londen Heathrow en jij hebt een minimale vertraging opgelopen van drie uur, dan mag jij een claim indienen voor een compensatie. De afstand van de vlucht speelt een grote rol mee in wat voor bedrag je mag compenseren. Voor verre vluchten kan je dan ook een compensatie ontvangen van maximaal € 600. Toch is er een uitzondering op deze regel zoals de buitengewone omstandigheden. Als hierdoor de vlucht is gecanceld op de luchthaven Londen Heathrow, kan je helaas geen compensatie ontvangen. 

Verschillende compensaties die jij kan ontvangen als de vlucht is geannuleerd op Londen Heathrow

Is de probleemvlucht geannuleerd op de luchthaven Londen Heathrow? Dan mag jij een claim indienen op het moment dat er sprake is van een vertraging die minimaal drie uur duurt. Wel zijn er verschillende vliegafstanden die ervoor zorgen dat jij een ander soort compensatie kan krijgen. De maximale compensatie die je kan ontvangen is €600. De vluchten binnen Europa hebben verschillende compensatie. Dit zijn de compensaties die worden aangeboden voor vluchten binnen Europa: 

  • € 250 compensatie bij een vertraagde vlucht tot 1500 km
  • € 400 compensatie bij een vertraagde vlucht van meer dan 1500 km  

Ook zijn er verschillende compensaties voor als jij vliegt buiten Europa en last hebt van een minimaal drie uur durende vertraging. 

Vlucht geannuleerd terwijl je onderweg was naar Londen Heathrow? Dan heb je hier recht op

Is de vlucht geannuleerd buiten Europa terwijl jij onderweg was naar Londen Heathrow die lid is van de Europese Unie? Ook hier sta jij als luchtvaartpassagier in jouw recht en mag je een claim indienen als er sprake was van een minimale vertraging van drie uur. Jij mag een claim indienen omdat de vlucht  vertraagd was en onderweg was naar een Europese luchthaven Londen Heathrow. In dit geval zijn er verschillende compensaties die je als luchtvaartpassagier kunt ontvangen: 

  • € 250 compensatie bij een vertraagde vlucht tot 1500 km
  • € 400 compensatie bij een vertraagde vlucht tussen 1500 km en 3500 km 
  • € 600 compensatie bij een vertraagde vlucht van meer dan 3500 km

Als de bestemming meer dan 3500 km is en de vertraging tussen de drie en vier uur, dan heb je volgens het Sturgeon Arrest recht op 50% van de maximale vergoeding.

Claim Rebels helpt jou met het indienen van een claim

Annulering op de luchthaven Londen Heathrow en daardoor een vertraging opgelopen van minimaal drie uur? Claim Rebels helpt jou te claimen waar jij als luchtvaartpassagier volledig recht op hebt. Wij nemen contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij en zorgen ervoor dat jij krijgt waar je recht op hebt. Twijfels of je mag claimen? Jij betaalt ons pas op het moment dat de claim succesvol is verwerkt. Bij twijfel kan jij sowieso claimen. Wil jij een claim indienen of vragen over het indienen van een claim? Neem contact met ons op. Wil je meer lezen over vluchtvertragingen? Lees dan de volgende pagina door.