Startte jouw reis vanaf Palma de Mallorca Airport of was je hiernaar onderweg en is deze geannuleerd? Als luchtvaartpassagier heb jij recht op een compensatie voor de vertraagde tijd die jij hebt opgelopen. Vanaf drie uur vertraging mag jij een claim indienen tot een maximaal bedrag van €600. Heb jij een vertraging opgelopen omdat de vlucht is geannuleerd vanaf de luchthaven Palma de Mallorca Airport? Hier lees jij wanneer je een compensatie mag aanvragen.

Compensatie claimen als vlucht is geannuleerd op Palma de Mallorca Airport

De luchtvaartpassagiers waarbij hun reist start binnen Europa hebben recht op een compensatie wanneer de vlucht was gecanceld op Palma de Mallorca Airport. Dit is slechts één van de rechten die luchtvaartpassagiers binnen Europa hebben. De rechten van de luchtvaartpassagiers zijn vastgelegd in verschillende Verordeningen. De Verordening 216/2004 komt op voor de luchtvaartpassagiers die een minimale vertraging hebben opgelopen van drie uur op Palma de Mallorca Airport. In de Verordening staat dat jij bij een vertraging van drie uur een maximale compensatie kan ontvangen van € 600. Echter, het kan voorkomen dat er sprake is van buitengewone omstandigheden, zoals slecht weer of een noodlanding. Hierdoor mag het vliegtuig bijvoorbeeld niet de lucht in of niet landen en vervalt het recht om te claimen op de vertraging. 

Vlucht op de luchthaven Palma de Mallorca Airport gecanceld? Deze compensatie krijg jij:

De reis die je zou starten op de luchthaven Palma de Mallorca Airport is geannuleerd. Afhankelijk van de vliegafstand en de totale vertraging, mag jij als luchtvaartpassagier hier een compensatie aanvragen. Je bent ervan verzekerd dat jij sowieso een claim mag indienen voor deze vertraging. Dit komt omdat de vlucht is geannuleerd binnen Europa op de luchthaven Palma de Mallorca Airport. Er zijn verschillende bedragen die jij kan ontvangen. Deze bedragen zien eruit als volgt: 

  • De vluchtafstand is tot 1500 km, dan ontvang je € 250
  • De vluchtafstand is meer dan 1500 km, dan ontvang je € 400

Bij minimaal drie uur vertraging weet jij zeker dat je een claim mag indienen. Ook moet de vlucht starten binnen Europa of gevlogen worden met een Europese maatschappij.

Vlucht is buiten Europa geannuleerd terwijl ik onderweg was naar Palma de Mallorca Airport

Is de probleemvlucht gestart buiten Europa en was je onderweg naar Palma de Mallorca Airport, maar is die geannuleerd? Ook daarvoor mag jij een claim indienen. De claim kan ingediend worden omdat de vlucht onderweg is naar een Europese luchthaven. Is dit nu niet het geval? Je mag ook claim indienen als je vliegt met een Europese luchtvaartmaatschappij. Ook hier spelen de vliegafstanden een grote rol in wat voor soort compensatie jij kan ontvangen. De compensaties voor de vluchten buiten Europa zien er als volgt uit: 

  • € 250 compensatie bij een vertraagde vlucht tot 1500 km
  • € 400 compensatie bij een vertraagde vlucht tussen 1500 km en 3500 km 
  • € 600 compensatie bij een vertraagde vlucht van meer dan 3500 km 

Claim Rebels helpt jou met indienen van een claim

Is jouw vlucht geannuleerd op Palma de Mallorca Airport en je wilt een claim indienen? Claim Rebels helpt jou hier graag mee. Wij komen op voor de rechten van alle luchtvaartpassagiers. Bij twijfel moet je altijd claimen. Je betaalt ons namelijk alleen op het moment dat een claim succesvol is verwerkt. Hierdoor maak je geen kosten als een claim niet blijkt te kloppen. Wil jij een claim indienen of vragen over het indienen van een claim? Neem contact met ons op. Wil je meer lezen over vluchtvertragingen? Lees op de volgende pagina. Wil je meer weten over vluchtvertragingen? Lees hier meer over vluchtvertragingen.