Is jouw vlucht geannuleerd bij Rotterdam  of moest de vlucht hier beginnen? Met een minimale vertraging van drie uur heb jij als luchtvaartpassagier recht op een compensatie. In totaal kan je maximaal € 600 terugclaimen van de luchtvaartmaatschappij. Annulering op de luchthaven Rotterdam? Hier lees jij of je in aanmerking komt om te claimen voor vluchten gecanceld op Rotterdam.

Compensatie claimen als vlucht is geannuleerd op Rotterdam 

Als luchtvaartpassagier heb jij volgens de wet verschillende rechten. Één van deze rechten is een compensatie op het moment dat jij als luchtvaartpassagier een vertraging of annulering hebt opgelopen. Deze rechten staan in verschillende Verordeningen en de Europese Verordening voor vertragingen heet de Verordening 261/2004. Als jouw vlucht is geannuleerd vanaf Rotterdam en jij hebt een minimale vertraging opgelopen van drie uur, dan mag jij een claim indienen voor een compensatie. De afstand van de vlucht speelt een grote rol mee in wat voor bedrag je mag compenseren. Voor verre vluchten kan je dan ook een compensatie ontvangen van maximaal € 600. Toch is er een uitzondering op deze regel zoals de buitengewone omstandigheden. Als hierdoor de vlucht is gecanceld op de luchthaven Rotterdam , kan je helaas geen compensatie ontvangen. 

Vlucht op de luchthaven Rotterdam gecanceld? Deze compensatie krijg jij:

De reis die je zou starten op de luchthaven Rotterdam  is geannuleerd. Afhankelijk van de vliegafstand en de totale vertraging, mag jij als luchtvaartpassagier hier een compensatie aanvragen. Je bent ervan verzekerd dat jij sowieso een claim mag indienen voor deze vertraging. Dit komt omdat de vlucht is geannuleerd binnen Europa op de luchthaven Rotterdam . Er zijn verschillende bedragen die jij kan ontvangen. Deze bedragen zien eruit als volgt: 

  • De vluchtafstand is tot 1500 km, dan ontvang je € 250
  • De vluchtafstand is meer dan 1500 km, dan ontvang je € 400

Bij minimaal drie uur vertraging weet jij zeker dat je een claim mag indienen. Ook moet de vlucht starten binnen Europa of gevlogen worden met een Europese maatschappij. 

Vlucht is buiten Europa geannuleerd terwijl ik onderweg was naar Rotterdam 

Is de vlucht geannuleerd buiten Europa terwijl jij onderweg was naar Rotterdam die lid is van de Europese Unie? Ook hier sta jij als luchtvaartpassagier in jouw recht en mag je een claim indienen als er sprake was van een minimale vertraging van drie uur. Jij mag een claim indienen omdat de vlucht  vertraagd was en onderweg was naar een Europese luchthaven Rotterdam. In dit geval zijn er verschillende compensaties die je als luchtvaartpassagier kunt ontvangen: 

  • € 250 compensatie bij een vertraagde vlucht tot 1500 km
  • € 400 compensatie bij een vertraagde vlucht tussen 1500 km en 3500 km 
  • € 600 compensatie bij een vertraagde vlucht van meer dan 3500 km

Als de bestemming meer dan 3500 km is en de vertraging tussen de drie en vier uur, dan heb je volgens het Sturgeon Arrest recht op 50% van de maximale vergoeding. 

Claim Rebels helpt jou met het indienen van een claim

Annulering gehad op de luchthaven van Rotterdam? Bij een minimale vertraging van drie uur mag jij een claim indienen. Claim Rebels helpt jou hier graag mee. Wij komen op voor jouw rechten als luchtvaartpassagier. Heb jij twijfel om een claim in te dienen? Gewoon doen. Jij betaalt ons pas als een claim succesvol is verwerkt en wij jou de compensatie betalen. Wil je een claim indienen op de annulering op luchthaven Rotterdam of heb je een vraag over het indienen van een claim? Neem contact met ons op en wij gaan voor jou aan de slag. Wil je meer lezen over vluchtvertragingen? Lees dan de volgende pagina.