Ben jij onderweg naar het vliegveld en hoor je ineens dat de vlucht geannuleerd is bij de probleemvluchten op Weeze? Hierdoor kan je aardig wat vertraging oplopen en kan je misschien te laat op de eindbestemming aankomen. Als luchtvaartpassagier kan jij hier een claim voor indienen. Claim Rebels heeft voor jou uitgezocht hoe dit proces in elkaar zit en welke compensatie je kan claimen. Annulering op de luchthaven Weeze? Lees snel verder om meer te weten.

Dit zijn jouw rechten bij een belemmering tijdens het reizen

De luchtvaartpassagiers waarbij hun reist start binnen Europa hebben recht op een compensatie wanneer de vlucht was gecanceld op Weeze. Dit is slechts één van de rechten die luchtvaartpassagiers binnen Europa hebben. De rechten van de luchtvaartpassagiers zijn vastgelegd in verschillende Verordeningen. De Verordening 216/2004 komt op voor de luchtvaartpassagiers die een minimale vertraging hebben opgelopen van drie uur op Weeze. In de Verordening staat dat jij bij een vertraging van drie uur een maximale compensatie kan ontvangen van € 600. Echter, het kan voorkomen dat er sprake is van buitengewone omstandigheden, zoals slecht weer of een noodlanding. Hierdoor mag het vliegtuig bijvoorbeeld niet de lucht in of niet landen en vervalt het recht om te claimen op de vertraging. 

Vlucht op de luchthaven Weeze gecanceld? Deze compensatie krijg jij:

Is jouw vlucht vanaf Weeze geannuleerd en kon je hierdoor niet direct naar jouw eindbestemming? Dan heb jij door de Verordening 216/2004 recht op een van de compensaties als jij minimaal drie uur was vertraagd. Afhankelijk van de vliegafstand, kan jij als luchtvaartpassagier een maximale claim indienen van € 600. Omdat de vlucht is geannuleerd binnen Europa, heb jij als luchtvaartpassagier recht op het volgende bedrag:

  • € 250 compensatie bij een vertraagde vlucht tot 1500 km
  • € 400 compensatie bij een vertraagde vlucht van meer dan 1500 km    

De reden waardoor jij een claim mag indienen is omdat de reis zou starten binnen Europees grondgebied. 

Vlucht is buiten Europa geannuleerd terwijl ik onderweg was naar Weeze

Niet alleen heb jij recht op een compensatie als de vlucht start op de luchthaven Weeze en deze was geannuleerd maar ook als je onderweg was naar de luchthaven. Zelfs als de vlucht op een luchthaven start die niet ligt in Europa. Het belangrijkste is dat de eindbestemming van de vlucht is binnen Europa. Dan mag jij als luchtvaartpassagier sowieso een claim indienen mits je drie uur vertraging hebt opgelopen. De compensaties die je kan verwachten tijdens een vertraging zijn:

  • De vluchtafstand is tot 1500 km, dan ontvang je € 250
  • De vluchtafstand is meer dan 1500 km, maar minder dan 3500 km, dan ontvang je € 400
  • De vluchtafstand is meer dan 3500 km, dan ontvang je € 600

Claim Rebels helpt jou met indienen van een claim

Annulering op de luchthaven Weeze? Bij een minimale vertraging van drie uur mag jij een claim indienen. Claim Rebels helpt jou hier graag mee. Wij komen op voor jouw rechten als luchtvaartpassagier. Heb jij twijfel om een claim in te dienen? Gewoon doen. Jij betaalt ons pas als een claim succesvol is verwerkt en wij jou de compensatie betalen. Wil je een claim indienen voor de annulering op de luchthaven Weeze of heb je een vraag over het indienen van een claim? Neem contact met ons op en wij gaan voor jou aan de slag. Wil je meer lezen over vluchtvertragingen? Dat kan via de volgende pagina.