Ben jij onderweg naar het vliegveld en hoor je ineens dat de vlucht geannuleerd is bij de probleemvluchten op Brussel Zaventem? Hierdoor kan je aardig wat vertraging oplopen en kan je misschien te laat op de eindbestemming aankomen. Als luchtvaartpassagier kan jij hier een claim voor indienen. Claim Rebels heeft voor jou uitgezocht hoe dit proces in elkaar zit en welke compensatie je kan claimen. Vlucht geannuleerd op Zaventem? Lees snel verder om meer te weten.

Heb jij een van de vluchten gehad die probleemvluchten zijn en die is geannuleerd op Brussel Zaventem? Dit zijn je rechten

Als luchtvaartpassagier heb jij volgens de wet verschillende rechten. Één van deze rechten is een compensatie op het moment dat jij als luchtvaartpassagier een vertraging of annulering hebt opgelopen. Deze rechten staan in verschillende Verordeningen en de Europese Verordening voor vertragingen heet de Verordening 261/2004. Als jouw vlucht is geannuleerd vanaf Brussel Zaventem en jij hebt een minimale vertraging opgelopen van drie uur, dan mag jij een claim indienen voor een compensatie. De afstand van de vlucht speelt een grote rol mee in wat voor bedrag je mag compenseren. Voor verre vluchten kan je dan ook een compensatie ontvangen van maximaal € 600. Toch is er een uitzondering op deze regel zoals de buitengewone omstandigheden. Als hierdoor de vlucht is gecanceld op de luchthaven Brussel Zaventem, kan je helaas geen compensatie ontvangen. 

Annulering van probleemvluchten in Europa. Dit is de compensatie als de reis start op Brussel Zaventem

Is jouw vlucht vanaf Brussel Zaventem geannuleerd en kon je hierdoor niet direct naar jouw eindbestemming? Dan heb jij door de Verordening 216/2004 recht op een van de compensaties als jij minimaal drie uur was vertraagd. Afhankelijk van de vliegafstand, kan jij als luchtvaartpassagier een maximale claim indienen van € 600. Omdat de vlucht is geannuleerd binnen Europa, heb jij als luchtvaartpassagier recht op het volgende bedrag:

  • € 250 compensatie bij een vertraagde vlucht tot 1500 km
  • € 400 compensatie bij een vertraagde vlucht van meer dan 1500 km    

De reden waardoor jij een claim mag indienen is omdat de reis zou starten binnen Europees grondgebied. 

Was je onderweg vanuit Europa met een probleemvlucht? Dit zijn de compensaties

Is de vlucht geannuleerd buiten Europa terwijl jij onderweg was naar Brussel Zaventem die lid is van de Europese Unie? Ook hier sta jij als luchtvaartpassagier in jouw recht en mag je een claim indienen als er sprake was van een minimale vertraging van drie uur. Jij mag een claim indienen omdat de vlucht  vertraagd was en onderweg was naar een Europese luchthaven Brussel Zaventem. In dit geval zijn er verschillende compensaties die je als luchtvaartpassagier kunt ontvangen: 

  • € 250 compensatie bij een vertraagde vlucht tot 1500 km
  • € 400 compensatie bij een vertraagde vlucht tussen 1500 km en 3500 km 
  • € 600 compensatie bij een vertraagde vlucht van meer dan 3500 km

Als de bestemming meer dan 3500 km is en de vertraging tussen de drie en vier uur, dan heb je volgens het Sturgeon Arrest recht op 50% van de maximale vergoeding.

Claim Rebels helpt bij jou met het indienen van een claim

Heb jij te maken gehad dat de vlucht is geannuleerd op de luchthaven Brussel Zaventem en daardoor een vertraging opgelopen van minimaal drie uur? Claim Rebels helpt jou te claimen waar jij als luchtvaartpassagier volledig recht op hebt. Wij nemen contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij en zorgen ervoor dat jij krijgt waar je recht op hebt. Twijfels of je mag claimen? Jij betaalt ons pas op het moment dat de claim succesvol is verwerkt. Bij twijfel kan jij sowieso claimen. Wil jij een claim indienen of vragen over het indienen van een claim? Neem contact met ons op. Wil je meer weten over vluchtvertragingen? Neem dan een kijkje op onze volgende pagina.