Ben je aan het wachten tot je mag boarden en hoor je ineens dat je vlucht een aantal uur is vertraagd? Dat is erg vervelend. Het komt vaker voor dat vluchten kunnen vertragen, maar bij een minimale vertraging van drie uur mag jij een compensatie claimen. Wil je weten hoe je bij een vertraging van probleemvlucht van Austrian Airlines een claim kan indienen? Lees snel verder en wij vertellen je hoe. 

Recht op een compensatie bij een vertraagde vlucht van Austrian Airlines

Een vertraging en daardoor uren moeten wachten is erg vervelend. Zeker als je een belangrijke afspraak hebt in het buitenland die niet kan wachten. Als Europese luchtvaartpassagier heb jij verschillende rechten als de probleemvlucht van Austrian Airlines vertraagd. Er is een speciale regeling voor een vertraging die minimaal drie uur duurt. Die regeling is te lezen in de Verordening 261/2004. Zo staat hierin dat jij een compensatie mag claimen voor dit ongemak. De hoogte van de compensaties verschillen per vlucht. Wel is er een uitzondering op de regel. Op het moment dat de luchtvaartmaatschappij niets kan doen aan de vertraging, komt het recht op compensatie te vervallen. 

Bij een vertraging van Austrian Airlines kun je verschillende compensaties ontvangen

In de Verordening 261/2004 kan jij als luchtvaartpassagier duidelijk lezen welke compensaties je kan ontvangen als de vluchten van Austrian Airlines is vertraagd. De compensatie die je ontvangt hangt volledig af van de gevlogen afstand. Een vereiste is dat de vertraging van de vlucht minimaal drie uur heeft geduurd. Als hier sprake was van, mag jij als passagier een claim indienen en een maximale vergoeding ontvangen tot € 600. Bij de volgende afstanden binnen Europese Unie ontvang jij deze compensaties:

  • De vluchtafstand is tot 1500 km, dan ontvang je € 250
  • De vluchtafstand is meer dan 1500 km, dan ontvang je € 400

Om de compensatie te mogen aanvragen, moet de vlucht gestart zijn binnen Europa of moet er gevlogen zijn met een Europese luchtvaartmaatschappij. 

Recht op een compensatie bij een vertraging bij van Austrian Airlines die vloog buiten Europa

Is jouw vlucht niet gestart in Europa, maar heb jij wel met de Europese luchtvaartmaatschappij Austrian Airlines gevolgen? Ook dan heb jij als luchtvaartpassagier recht op een vergoeding als de vlucht vertraagd is van Austrian Airlines. Deze vluchten starten buiten Europa maar de eindbestemming is binnen de Europa Unie waardoor jij recht hebt op deze compensatie. De compensaties die je als luchtvaartpassagier kan ontvangen op het moment van vertraging zijn: 

  • De vluchtafstand is tot 1500 km, dan ontvang je €250
  • De vluchtafstand is meer dan 1500 km, maar minder dan 3500 km, dan ontvang je €400
  • De vluchtafstand is meer dan 3500 km, dan ontvang je €600

Bij de langere vluchten van 3500 km krijg je € 600 compensatie. Als de vertraging tussen de drie en de vier uur duurde, krijg je slechts de helft van de compensatie. 

Claim Rebels helpt jou met het indienen van een claim

Heb jij te maken gehad met een vertraagde probleemvlucht van Austrian Airlines? Claim Rebels dient graag een claim voor jou in claim in en komt op voor jouw rechten. Zo word jij gecompenseerd op de verloren tijd. Twijfel je of je bij Claim Rebels  een claim kan indienen? Dat is niet nodig. Wij zoeken voor jou uit of de claim terecht is en bij een succesvolle claim betaal je ons pas. Zo weet je altijd of je in jouw recht staat. Wil je een claim indienen of heb je hier een vraag over? Neem contact met ons op en wij zoeken het voor je uit. Wil je meer lezen over vluchtvertragingen? Lees dan de volgende pagina.