Belangrijke vragen over het reizen in deze periode

Belangrijke vragen over het reizen in deze periode

Ga jij aankomende periode op reis en wil jij snel nog even wat belangrijke informatie inlezen? Claim Rebels heeft voor jou vragen opgesteld die belangrijk kunnen zijn voor vertrek. Ben je benieuwd welke vragen dit zijn? Lees de vragen dan nu snel verder.

Mag ik reizen zonder een reisbewijs?

Een belangrijk onderdeel van het reizen is vooralsnog het reisbewijs. Het reisbewijs kan op drie verschillende manieren worden ontvangen: bij volledige vaccinatie, bij herstel van Corona of negatief getest via een PCR-test. Het is haast niet meer mogelijk om direct op het vliegtuig te stappen zonder dit bewijs. Door de maatregelen die volledig zijn verdwenen binnen Nederland kan het lijken alsof het reizen ook weer makkelijker zal verlopen. Maar het reisbewijs is nog wel een vereiste als je flexibeler wilt reizen. Toch is het wel mogelijk om ook te reizen zonder een reisbewijs. Als jij geen reisbewijs hebt, is het voor de meeste landen verplicht om een PCR-test af te nemen voor vertrek. In sommige gebieden is een verplichte quarantaine ook nog van toepassing wanneer het reisbewijs niet in bezit is. Lees je daarom altijd goed in voor vertrek om misverstanden te voorkomen.

Wanneer komt mijn reisbewijs te vervallen?

Heb jij je in het afgelopen jaar laten vaccineren, maar besloten om geen boosterprik te halen? Dan komt het reisbewijs uiteindelijk wel te vervallen. In totaal is een prik voor negen maanden geldig en dit is ook de duur van het reisbewijs. Heb jij langer dan negen maanden een vaccinatie genomen? Dan komt het reisbewijs te vervallen. Wel is er een tijdelijk reisbewijs te verkrijgen door het afnemen van een PCR-test. Ook wanneer jij bent herstelt van Corona kan je een reisbewijs ontvangen die voor 180 dagen geldig is. Het is dan ook belangrijk om voor het boeken van de reis te kijken of het reisbewijs nog geldig is. Anders zijn er toch andere soort maatregelen die jij als reiziger moet treffen.

Hoe ziet het vrij reizen in Europa er momenteel uit?

De meeste mensen kiezen ervoor om in de zomervakantie een reis te maken binnen Europa. Daarvoor is het belangrijk om te weten hoe de situatie er momenteel uitziet. Ondanks dat er sprake is van vrije grenzen, zijn de regels per bestemming toch anders. Dit komt omdat elk land zelf mag bepalen aan de hand van de situatie of extra maatregelen nodig zijn. De meeste landen laten reiziger vrij binnen met een reisbewijs of negatieve PCR-test. Één van deze twee formulieren, het reisbewijs en gezondheidsverklaring, zijn nodig als er sprake is van een vliegreis. Het kan namelijk ook nog zo zijn dat jij een reis met de auto gaat maken. Dan is de kans een stuk kleiner op controle en kan je vaak grenzen vrij inreizen. Wil je geen risico lopen tijdens het reizen? Zorg er dan voor dat alle papieren netjes op orde zijn.

Is een PCR-test verplicht voor vertrek?

Het afnemen van een coronatest is voor veel mensen een gewoonte geworden. Voor sommige reisliefhebbers is dit proces niet anders. Maar nu vele regels zijn versoepeld is het niet altijd duidelijk welke regels nog wel gelden. Als het gaat om de PCR-test, zijn er verschillende situaties waar je rekening mee moet houden. Als je volledig gevaccineerd bent met een boosterprik, is het niet nodig om een PCR-test af te nemen voor vertrek. Is jouw reisbewijs komen te vervallen of ben je niet gevaccineerd? Dan is een PCR-test in de meeste gevallen wel verplicht. Deze moet maximaal 72 uur voor vertrek zijn afgenomen en de uitslag moet negatief zijn. In sommige gevallen is er daarentegen wel een uitzondering. Er zijn namelijk landen die geen PCR-test hebben als vereiste waardoor je vrij kan reizen.

Wat als ik Corona krijg voor vertrek?

Het boeken van een reis is vaak een grote uitgaven. Wanneer deze is geboekt, kijk je vaak enorm uit naar deze reis. Het is dan ook erg vervelend wanneer je positief test voor vertrek. Deze situatie kan helaas wel voorkomen en zeker in het geval van een PCR-test. Bij het krijgen van Corona voor vertrek moet jij de reis zelf annuleren. In dat geval heb jij helaas geen recht op het volledige bedrag van de reis. Wel bieden reisverzekeraars een Coronaverzekering aan. In dit geval is er wel een mogelijkheid dat jij het volledig bedrag kan terugkrijgen. Het is daarom aan te raden om een reisverzekering af te sluiten voor vertrek.

Is het verstandig om nu al een reis te boeken voor de zomer?

De zomervakantie komt steeds dichterbij en dit moment is voor velen een momenteel waar naar wordt uitgekeken. Rond deze periode worden ook vaak de vakanties geboekt. Het is een begrijpelijke gedachte wanneer er een twijfel is om een vakantie te boeken. Toch zijn deze zorgen niet nodig en kan jij gewoon een reis boeken. Zoals wij wel eerder hebben vermeld is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten met aansluitend een Coronadekking. Als reiziger weet je natuurlijk nooit voor welke situatie je komt te staan als er sprake is van een ongewenste situatie. Met deze zekerheden weet je dat kosten gedekt zullen worden. En ook in dat geval kan je zeker de zomervakantie boeken.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering dat niet met Corona te maken heeft, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de vluchtgegevens bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen vervolgens contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

 

 

 

 

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.