Naar welke bestemmingen wordt het meest gevlogen?

bestemming meest gevlogen

Ondanks dat de luchtvaartbranche hard is getroffen vorig jaar, hebben toch veel mensen er alsnog voor gekozen om te vliegen naar het buitenland. In dit artikel lees jij precies welke landen het meest populair zijn om naar te vliegen vanaf Schiphol. Aan het einde van dit artikel is er een voorspelling te lezen over het jaar 2021. Ben jij benieuwd naar welke bestemming het meest wordt gevlogen? Lees het artikel dan verder.

De bestemming waar het meest naar wordt gevlogen: Engeland

De locatie waar het meest naartoe wordt gevlogen is Engeland. Het aantal vluchten naar Engeland is ongeveer het dubbele (!) van de vluchten naar de nummer twee op het lijstje. In totaal zijn er dan ook iets meer dan 40.000 vluchten geweest naar Engeland in 2020. Maar ook in 2019 is Engeland de meest populaire locatie en zijn in totaal ongeveer 90.000 vluchten geweest. De meest populaire plek in Engeland is de hoofdstad Londen. Maar ook de omliggende steden zijn erg populair onder de reizigers.

Wil jij meer lezen informatie over ons claimproces? Lees onze volgende pagina met extra informatie over het claimen via Claim Rebels

De tweede bestemming waar het meest naar wordt gevlogen: Duitsland

Duitsland is onder de reizigers ook een erg populaire locatie. Duitsland is tevens de opvolger van Engeland. Zoals eerder vernoemd heeft Duitsland ongeveer de helft minder vluchten dan naar Engeland. In 2020 waren er dan ook ongeveer 20.000 vluchten naar Duitsland. Ook in 2019 is Duitsland de tweede meest gevlogen vlucht geweest, namelijk met ongeveer 40.000 vluchten. Vooral Berlijn is een erg populaire locatie waar naartoe wordt gevlogen.

De derde bestemming waar het meest naar wordt gevlogen: Spanje

De volgende bestemming op het lijst zal dan ook geen verrassing zijn. De derde bestemming waar het meest naar gevlogen wordt is dan ook Spanje. Dit komt door het hoge aantal vluchten wat in de zomer vliegt naar Spanje en onder de Nederlanders is dit dan ook erg populair. In 2020 zijn er in totaal iets minder van 20.000 vluchten geweest naar Spanje. Maar ook in 2019 was Spanje de derde meest gevlogen bestemming. In 2019 is in totaal ongeveer 35.000 keer gevlogen naar Spanje. Zo is er veel gevlogen naar Barcelona, maar ook de andere steden zijn erg populair.

Verwachting voor de meeste vluchten in 2021

Het jaar 2021 zal er wellicht anders uitzien voor de luchtvaart. Het eerste belangrijke is dat de luchtvaart weer flink toegenomen is. Vele reizigers hebben er in de zomer ervoor gekozen om te reizen, tot tegenstelling van vorig jaar. Dat is de eerste grote verandering die je ziet. Dan zal de meest gevlogen locatie wellicht gaan veranderen. Reizigers kiezen er momenteel liever voor om naar een locatie te vliegen met een beter reisadvies. Zo kan het aankomend jaar blijken dat Engeland niet meer de meest gevlogen locatie is. Ook kan het meespelen of je überhaupt mag reizen naar een land of niet. In sommige gebieden worden Nederlandse (niet gevaccineerde) reizigers geweigerd. Daardoor zal het jaar 2021 er wellicht anders uitzien dan de vorige jaren.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering dat niet met Corona te maken heeft, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de tickets en gegevens aan bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen vervolgens contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.