Was jij onderweg naar het vliegveld en kwam je erachter dat Brussels Airlines  de vlucht heeft geannuleerd? Als luchtvaartpassagier heb jij verschillende rechten op het moment dat de luchtvaartmaatschappij de vlucht annuleert. Vanaf een bepaald aantal uur kan jij in aanmerking komen voor een compensatie van maximaal €600. Wil jij weten of je in aanmerking komt voor deze compensatie? Vlucht vertraagd van Brussels Airlines? Lees dan snel verder.

Ontvang een compensatie als jouw vlucht is vertraagd bij Brussels Airlines

Op het moment dat jij een vlucht boekt, word jij een luchtvaartpassagier. Een luchtvaartpassagier heeft verschillende rechten wanneer zij vliegt. Dit geldt ook als er sprake is van een annulering, overboeking of vertraging. Om te voorkomen dat luchtvaartmaatschappijen hun vluchten steeds laten vertragen, is er een wet opgesteld. Alle rechten tijdens een moment vertraging heet de Verordening 216/2004. In deze verordening staat precies staat precies waar jij recht op hebt als de vlucht geannuleerd door de Brussels Airlines. De afstand van de vlucht speelt mee in het bedrag van compensatie wat jij uiteindelijk zal krijgen. Belangrijk om te weten is dat er minimaal sprake moet zijn van drie uur vertraging. Als dit niet het geval is, kan je helaas geen claim indienen. 

Vlucht vertraagd bij Brussels Airlines? Dan jij recht op de volgende compensaties 

Is de probleemvlucht van Brussels Airlines binnen Europa vertraagd? Bij minimaal drie uur vertraging mag je een claim indienen. Dit geldt ook als er sprake is van een annulering of overboeking. De vliegafstand speelt mee in wat voor soort compensatie jij uiteindelijk zal ontvangen. Hoe verder de vlucht, hoe hoger de compensatie. De verschillende bedragen die jij kan ontvangen als compensatie bij een minimale vertraging van drie uur zien er als volgt uit: 

  • € 250 compensatie bij een vertraagde vlucht tot 1500 km
  • € 400 compensatie bij een vertraagde vlucht van meer dan 1500 km

Je kan ook een compensatie ontvangen als je buiten Europa vliegt en daar sprake is van een vertraging. 

Buiten Europa en vlucht vertraagd bij Brussels Airlines? Dit zijn de compensaties

Er vinden natuurlijk niet alleen vertragingen  binnen Europa plaats. Ook buiten Europa kan het voorkomen dat er een vertraging ontstaat. Belangrijk om te weten is dat de vlucht richting een Europees luchthaven moet gaan of er gevlogen wordt met een Europese luchtvaartmaatschappij. Als dit het geval is, kan jij een claim indienen bij een vertraging van minimaal drie uur. De compensaties voor buiten Europa zien er als volgt uit: 

  • € 250 compensatie bij een vertraagde vlucht tot 1500 km
  • € 400 compensatie bij een vertraagde vlucht van 1500 km tot 3500 km 
  • € 600 compensatie bij een vertraagde vlucht van meer dan 3500 km

Heb jij de langste vluchtafstand en duurt de vertraging tussen drie en vier uur? Dan kan jij de helft van de €600 claimen.

Claim Rebels helpt jou met het indienen van een claim

Vlucht vertraagd van Brussels Airlines? Claim Rebels helpt jou een claim in te dienen op deze vlucht. Jij kan tot maximaal €600 compensatie ontvangen als jij een vertraging had met Brussels Airlines. Wij komen op voor jouw rechten als luchtvaartpassagier. Twijfels of je mag claimen? Gewoon doen! Claim Rebels werkt met een no cure, no pay model. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een klein percentage. Dien gemakkelijk een claim in of neem gerust contact met ons op als je vragen hebt. Wil je meer lezen over vluchtvertragingen? Lees hier meer over vluchtvertragingen.