Startte jouw reis vanaf Charles de Gaulle of was je hiernaar onderweg en is deze geannuleerd? Als luchtvaartpassagier heb jij recht op een compensatie voor de vertraagde tijd die jij hebt opgelopen. Vanaf drie uur vertraging mag jij een claim indienen tot een maximaal bedrag van €600. Heb jij een vertraging opgelopen door de annulering van een vlucht op luchthaven Charles de Gaulle? Hier lees jij wanneer je een compensatie mag aanvragen.

Heb jij een van de vluchten gehad die probleemvluchten zijn en die is geannuleerd op Charles de Gaulle? Dit zijn je rechten

De luchtvaartpassagiers waarbij hun reist start binnen Europa hebben recht op een compensatie wanneer de vlucht was gecanceld op Charles de Gaulle. Dit is slechts één van de rechten die luchtvaartpassagiers binnen Europa hebben. De rechten van de luchtvaartpassagiers zijn vastgelegd in verschillende Verordeningen. De Verordening 216/2004 komt op voor de luchtvaartpassagiers die een minimale vertraging hebben opgelopen van drie uur op Charles de Gaulle. In de Verordening staat dat jij bij een vertraging van drie uur een maximale compensatie kan ontvangen van € 600. Echter, het kan voorkomen dat er sprake is van buitengewone omstandigheden, zoals slecht weer of een noodlanding. Hierdoor mag het vliegtuig bijvoorbeeld niet de lucht in of niet landen en vervalt het recht om te claimen op de vertraging. 

Annulering van probleemvluchten in Europa. Dit is de compensatie als de reis start op Charles de Gaulle

Is de probleemvlucht geannuleerd op de luchthaven Charles de Gaulle? Dan mag jij een claim indienen op het moment dat er sprake is van een vertraging die minimaal drie uur duurt. Wel zijn er verschillende vliegafstanden die ervoor zorgen dat jij een ander soort compensatie kan krijgen. De maximale compensatie die je kan ontvangen is €600. De vluchten binnen Europa hebben verschillende compensatie. Dit zijn de compensaties die worden aangeboden voor vluchten binnen Europa: 

  • € 250 compensatie bij een vertraagde vlucht tot 1500 km
  • € 400 compensatie bij een vertraagde vlucht van meer dan 1500 km  

Ook zijn er verschillende compensaties voor als jij vliegt buiten Europa en last hebt van een minimaal drie uur durende vertraging. 

Was je onderweg vanuit Europa met een probleemvlucht naar Charles de Gaulle? Dit zijn de compensaties

Niet alleen heb jij recht op een compensatie als de vlucht start op de luchthaven Charles de Gaulle en deze was geannuleerd maar ook als je onderweg was naar de luchthaven. Zelfs als de vlucht op een luchthaven start die niet ligt in Europa. Het belangrijkste is dat de eindbestemming van de vlucht is binnen Europa. Dan mag jij als luchtvaartpassagier sowieso een claim indienen mits je drie uur vertraging hebt opgelopen. De compensaties die je kan verwachten tijdens een vertraging zijn:

  • De vluchtafstand is tot 1500 km, dan ontvang je € 250
  • De vluchtafstand is meer dan 1500 km, maar minder dan 3500 km, dan ontvang je € 400
  • De vluchtafstand is meer dan 3500 km, dan ontvang je € 600

Claim Rebels helpt bij jou claimen op geannuleerde probleemvluchten

Heb jij te maken gehad met een annulering op de luchthaven Charles de Gaulle en daardoor een vertraging opgelopen van minimaal drie uur? Claim Rebels helpt jou te claimen waar jij als luchtvaartpassagier volledig recht op hebt. Wij nemen contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij en zorgen ervoor dat jij krijgt waar je recht op hebt. Twijfels of je mag claimen? Jij betaalt ons pas op het moment dat de claim succesvol is verwerkt. Bij twijfel kan jij sowieso claimen. Wil jij een claim indienen of vragen over het indienen van een claim? Neem contact met ons op. Wil je meer lezen over vluchtvertragingen? Dat kan via de volgende pagina.