Ben je aan het wachten tot je mag boarden en hoor je ineens dat je vlucht een aantal uur is vertraagd? Dat is erg vervelend. Het komt vaker voor dat vluchten kunnen vertragen, maar bij een minimale vertraging van drie uur mag jij een compensatie claimen. Vertraging gehad bij vlucht van China Southern Airlines? Lees snel verder en wij vertellen waar je recht op hebt.  

Bij vertraging van China Southern Airlines ontvang je een compensatie

Op het moment dat jij vliegt binnen Europa, heb jij als luchtvaartpassagier verschillende soorten rechten. De rechten van de luchtvaartpassagiers zijn allemaal vastgelegd in verschillende verordeningen. Is jouw vlucht vertraagd bij China Southern Airlines, dan heb jij volgens de Verordening 261/2004 recht op een compensatie van maximaal € 600. Hoeveel jij krijgt als compensatie, onder ander af hoe ver jouw vlucht was. Belangrijk om rekening mee te houden is dat de vertraging van China Southern Airlines een minimale duur moet hebben van drie uur. Toch zijn er enkele uitzonderingen waardoor jij geen compensatie kan claimen. Ook deze uitzonderingen zijn in de Verordening 216/2004 vastgelegd. Een voorbeeld hiervan is als er sprake was van buitengewone omstandigheden waardoor de luchtvaartmaatschappij geen andere keus had dan te vertragen zoals een noodlanding of slecht weer.

De verschillende compensaties die je kan ontvangen als China Southern Airlines vertraagd binnen Europa

In de Verordening 261/2004 kan jij als luchtvaartpassagier duidelijk lezen welke compensaties je kan ontvangen als de vluchten van China Southern Airlines is vertraagd. De compensatie die je ontvangt hangt volledig af van de gevlogen afstand. Een vereiste is dat de vertraging van de vlucht minimaal drie uur heeft geduurd. Als hier sprake was van, mag jij als passagier een claim indienen en een maximale vergoeding ontvangen tot € 600. Bij de volgende afstanden binnen Europese Unie ontvang jij deze compensaties:

  • De vluchtafstand is tot 1500 km, dan ontvang je € 250
  • De vluchtafstand is meer dan 1500 km, dan ontvang je € 400

Om de compensatie te mogen aanvragen, moet de vlucht gestart zijn binnen Europa of moet er gevlogen zijn met een Europese luchtvaartmaatschappij. 

De verschillende compensaties die je kan ontvangen als China Southern Airlines vertraagd buiten Europa

Er vinden natuurlijk niet alleen vertragingen binnen Europa plaats. Ook buiten Europa kan het voorkomen dat er een vertraging ontstaat. Belangrijk om te weten is dat de vlucht richting een Europees luchthaven moet gaan of er gevlogen wordt met een Europese luchtvaartmaatschappij. Als dit het geval is, kan jij een claim indienen bij een vertraging van minimaal drie uur. De compensaties voor buiten Europa zien er als volgt uit:

  • € 250 compensatie bij een vertraagde vlucht tot 1500 km
  • € 400 compensatie bij een vertraagde vlucht van 1500 km tot 3500 km
  • € 600 compensatie bij een vertraagde vlucht van meer dan 3500 km

Heb jij de langste vluchtafstand en duurt de vertraging tussen drie en vier uur? Dan kan jij de helft van de €600 claimen. 

Claim Rebels helpt jou een compensatie te claimen op een vertraging 

Heb jij een vertraging op een vlucht van China Southern Airlines en wil je weten of je recht heb op een compensatie? Claim Rebels kom op voor jou als luchtvaartpassagier en zorgt ervoor dat jij krijgt waar je recht op hebt. Zo kan jij maximaal tot € 600 compensatie claimen. Twijfel jij of je een claim mag indienen? Claim Rebels werkt met een no cure, no pay model. Op het moment dat een claim succesvol is ingediend, betaal jij ons een klein bedrag. Daardoor hoef jij als luchtvaartpassagier niet te twijfelen en kan je makkelijk claimen waar jij recht op hebt. Direct claimen of heb je een vraag erover? Neem contact met ons op. Wil je meer lezen over vluchtvertragingen? Dat kan via de volgende pagina.