Was jij op een luchthaven aan het wachten voor een vlucht van CityJet en was er sprake van een vertraging van minimaal drie uur? Hier lees jij precies welke vergoeding je kan krijgen voor deze vertraging. Claim Rebels dient graag een claim voor je in zodat jij deze vergoeding zonder enig probleem kan ontvangen. Weten of jij in aanmerking hiervoor komt? Krijg ik een vergoeding tijdens een annulering bij een vlucht van CityJet? Lees dan snel verder. 

Ontvang een vergoeding bij een annulering van minimaal drie uur

Zodra jij een reis boekt naar het buitenland, word jij een Europese luchtvaartpassagiers. Voor de Europese luchtvaartpassagiers zijn er in de afgelopen jaren verschillende rechten ontstaan en vastgelegd in de wet. Dit zorgt ervoor dat de rechten worden beschermd en wanneer nodig is, er een actie ondernomen kan worden op de luchtvaartpassagiers tegemoet te komen. Bij een vertraging, annulering of overboeking van minimaal drie uur komt de Verordening 261/2004 van pas. Deze Verordening zorgt ervoor  dat jij een compensatie kan  claimen. Wel zijn er uitzonderingen zoals buitengewone omstandigheden. Bij noodweer of een noodlanding die niet veroorzaakt is door de luchtvaartmaatschappij, vervalt helaas het recht om te claimen. Houd hier dus wel rekening mee als je een claim wilt indienen.

Dit zijn de compensaties voor de vluchten binnen Europa

De vertraging kan verschillende oorzaken hebben waardoor een vlucht kan vertragen. Wat als  CityJet een vertraging heeft veroorzaakt? Dan mag jij als luchtvaartpassagier een claim indienen. Houd er rekening mee dat er sprake moet zijn van minimaal drie uur vertraging bij het indienen van een claim. De compensatie voor de vertraging is afhankelijk van de vliegafstand. In totaal zijn er binnen Europa twee soorten compensaties te claimen. De compensaties die je kan claimen zijn: 

  • € 250 compensatie bij een vertraagde vlucht tot 1500 km
  • € 400 compensatie bij een vertraagde vlucht van meer dan 1500 km

Ook zijn er compensaties die je kan claimen als je buiten Europa vliegt. 

Dit zijn de compensaties voor de vluchten buiten Europa

De meeste luchtvaartmaatschappijen, waaronder CityJet vliegen ook naar bestemmingen buiten Europa. Ook buiten Europa starten vluchten met CityJet die een Europese eindbestemming hebben. Hier kan het natuurlijk ook voorkomen dat er sprake is van vlucht die is vertraagd. In deze gevallen heb jij als luchtvaartpassagier recht op compensatie omdat het een Europese luchtvaartmaatschappij betreft. De compensatie die jij kan ontvangen bij een vertraagde vlucht zijn als volgt: 

  • € 250 compensatie bij een vertraagde vlucht tot 1500 km
  • € 400 compensatie bij een vertraagde vlucht van 1500 km tot 3500 km 
  • € 600 compensatie bij een vertraagde vlucht van meer dan 3500 km

Als de bestemming meer dan 3500 km is en de vertraging tussen de drie en vier uur, dan heb je volgens het Sturgeon Arrest recht op 50% van de maximale vergoeding.

Claim Rebels helpt jou met het indienen van een claim

Wil jij een vergoeding ontvangen voor een annulering op de vlucht van CityJet? Claim Rebels helpt je daar graag mee. Wij komen op voor de rechten van de luchtvaartpassagiers en zorgen ervoor dat jij ontvangt waar je recht op hebt. Twijfel je of je een claim kan indienen? Je betaalt ons pas bij een succesvolle claim. Zo weet jij altijd of een claim terecht is of niet. Wil je een claim indienen of heb jij een vraag over het gehele proces? Neem contact met ons op en wij zoeken het voor je uit. Wil je meer lezen over vluchtvertragingen? Dat kan via de volgende pagina.