Claim Rebels helpt reizigers bij een vertraging, annulering of overboeking

Claim Rebels helpt reizigers

Een claim indienen via Claim Rebels, hoe gaat dat in zijn werking. In deze blog lichten wij kort toe wie Claim Rebels is en waar wij voor staan. Ook vertellen wij meer over het claimproces zelf, wanneer je precies recht hebt op een compensatie en welke uitzonderingen er zijn. Lees onze blog Claim Rebels helpt bij reizigers bij een vertraging, annulering of overboeking verder.

Claim Rebels, wij komen op voor de rechten

Een vertraging, annulering of overboeking tijdens de reis is nooit een geplande situatie. Naast dat, is het ook een erg vervelende situatie en zeker wanneer de vertraging uren lang duurt. Een lichtpuntje aan deze situatie is dat jij een compensatie kan ontvangen, maar helaas weet niet iedere reiziger dat zij hierop recht hebben. Claim Rebels houdt zich dagelijks bezig om reizigers op de hoogte te brengen van deze belangrijke informatie. Dit doen wij via ons blog, maar ook via onze social media kanalen. Naast het informeren staan wij klaar voor de gedupeerde reizigers. Wij gaan persoonlijk aan de slag om jouw claim succesvol te verwerken. Zo komen wij op voor de rechten en helpt Claim Rebels de reizigers.

Wil jij meer lezen informatie over ons claimproces? Lees onze volgende pagina met extra informatie over het claimen via Claim Rebels

Welke rechten heb jij als reiziger?

Om jullie goed te kunnen helpen vinden wij het ook belangrijk dat jij weet welke rechten je hebt. Zoals eerder vernoemd, heb jij na een vertraging recht op een compensatie. Na 180 minuten vertraging moet de luchtvaartmaatschappij jouw gaan compenseren. Dit staat opgenomen in de verordening 261/2004. Wel komen er nog andere zaken kijken bij deze verordening. De vertraging heeft plaatsgevonden in de afgelopen twee jaar en is gestart of geëindigd op een luchthaven die lid is van de Europese Unie. Ook heb jij recht op eten en drinken tijdens de vertraging en een overnachting als de vlucht is verplaatst naar de volgende dag.

Zijn er uitzonderingen?

In totaal zijn er drie soorten bedragen die je kunt ontvangen bij een vertraging. Welke bedrag jij ontvangt is wel afhankelijk van de vluchtafstand. De bedragen bestaan uit €250, €400 of €600 euro. Onder de 1500 km ontvang jij €250, tussen de 1500 en 3500 km ontvang je €400 en boven de 3500 km ontvang jij €600. Wel zijn er uitzonderingen, namelijk de buitengewone omstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan noodweer, een medische situatie of terroristische bedreiging waardoor de vlucht moet vertragen. De luchtvaartmaatschappij heeft in deze situaties geen invloed op de vertraging waardoor het recht op de compensatie komt te vervallen.

Hoe Claim Rebels jouw helpt bij een vertraging, annulering of overboeking

Heb jij een vertraging, overboeking of annulering gehad tijdens de vlucht en wil jij graag de compensatie claimen? Dan helpt Claim Rebels jou daar graag mee. Het is belangrijk om vooraf te controleren of jij aan elke voorwaarde voldoet om te claimen. Deze staan eerder in deze blog vermeld. Zodra jij aan elke eis voldoet, kan het claimproces beginnen. Jij levert alle informatie aan en vanaf dat punt gaat Claim Rebels aan de slag met een claim. Zelfs bij een twijfel kan jij een claim indienen. Zo helpt Claim Rebels de reizigers tijdens het claimproces. Jij betaalt ons pas wanneer de claim succesvol is. Wil je direct starten met claimen? Dat kan via de link.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering dat niet met Corona te maken heeft, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de tickets en gegevens aan bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen vervolgens contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.