Welke compensatie bij een vlucht naar Amerika?

Compensatie vlucht Amerika

Ga jij binnenkort naar Amerika of heb jij momenteel een vertraging op jouw vlucht? In dit artikel vertellen wij precies alle belangrijke informatie omtrent de vertraging naar Amerika. Zo vertellen wij welke compensatie jij kan claimen, aan welke voorwaarden je moet kunnen voldoen en wanneer een claim niet ingediend kan worden. Wil je direct weten of jij recht hebt om te claimen? Lees dan ons artikel over welke compensatie jij krijgt bij een vlucht naar Amerika.

Goed nieuws, reizen naar Amerika is binnenkort weer mogelijk

Een populair land onder de reizigers is Amerika. In totaal zijn er 50 staten waar je uit kunt kiezen om te reizen, maar de steden New York en Los Angeles blijven toch favoriet. Het was lange tijd niet mogelijk om naar Amerika te vliegen. Deze maatregel werd getroffen om het Coronavirus onder controle te krijgen. Inmiddels ziet de situatie er in Amerika een stuk beter uit waardoor reizigers weer worden toegelaten. Wel zit er een adder onder het gras, namelijk alleen gevaccineerden mogen reizen naar Amerika. Daarnaast zijn er nog een hoop onduidelijkheden. Het is momenteel nog onduidelijk met welke prik je wordt toegelaten voor een reis. Daarnaast moeten ook de gevaccineerden een PCR-test afnemen die maximaal 72 uur oud is. Niet gevaccineerden zijn niet welkom in voor een reis naar Amerika, maar gelukkig zijn er genoeg andere landen waar jij wel naar toe mag reizen.

Wil jij meer lezen informatie over ons claimproces? Lees onze volgende pagina met extra informatie over het claimen via Claim Rebels

Vluchten naar Amerika, hoe lang duren die?

Amerika is een onderdeel van het continent Noord-Amerika, net zoals Canada. Zoals eerder vernoemd heeft Amerika 50 staten. Dit maakt Amerika dan ook het derde grootste land van de wereld. In totaal wonen er ongeveer 328,2 miljoen mensen in Amerika. Omdat het een groot land is, zijn er grote afstanden tussen verschillende steden. Ook tijdens een vlucht zal jij dit merken. Zo duurt een vlucht naar New York bijvoorbeeld 8 uur, maar een vlucht naar Los Angeles duurt 11 uur. Een vlucht naar Amerika duurt dan ook een behoorlijke tijd en zeker wanneer er sprake is van een vertraging. Maar welke compensatie mag jij eigenlijk claimen als er daadwerkelijk sprake is van een vertraging?

Welke compensatie mag je claimen bij een vertraging, annulering of overboeking?

Een vertraging tijdens de reis is altijd vervelend, maar zeker wanneer je nog een lange reis voor de boeg hebt. Zo kan jouw reis van 8 of 11 uur ineens 13 of 17 uur duren. In dit geval mag jij een compensatie claimen, want na een vertraging van drie uur heb jij hier recht op. Welke compensatie jij mag claimen is wel afhankelijk van de vliegafstand. In totaal zijn er drie soorten compensaties. Wanneer jouw vlucht naar Amerika drie uur is vertraagd, heb jij recht op een compensatie van €600. Wel moet de vlucht starten vanaf een luchthaven die lid is van de Europese Unie. Wel zijn er verschillende uitzonderingen m.b.t. claimen. Hieronder zie je welke compensatie je krijgt bij een geannuleerde vlucht naar Amerika.

Zijn er ook uitzonderingen om te claimen?

Het is goed om te weten dat er verschillende uitzonderingen zijn rondom het claimproces. Heeft jouw vertraging langer dan twee jaar plaatsgevonden? Dat komt jouw recht om te claimen te vervallen. Een vertraging moet namelijk hebben plaatsgevonden in de afgelopen twee jaar om te mogen claimen. Ook zijn er nog buitengewone omstandigheden die ervoor zorgen dat jij geen claim kan indienen. In dit geval kan de luchtvaartmaatschappij niets doen aan de vertraging waardoor jij niet mag claimen. Denk bijvoorbeeld aan noodweer, een noodlanding, medische oorzaak of terroristische bedreiging. Zijn deze situaties bij jou niet voorgekomen? Dan mag jij direct via Claim Rebels een claim indienen op de vertraagde vlucht naar Amerika.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering dat niet met Corona te maken heeft, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de tickets en gegevens aan bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen vervolgens contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.