Was jouw vlucht met Condor en is deze vertraagd? Bij een minimale vertraging van drie uur sta jij als luchtvaartpassagier in jouw recht om een compensatie te claimen. Wil jij weten of je recht hebt op een compensatie na een vertraagde vlucht? Claim Rebels komt op voor jouw rechten en heeft dit volledig voor jou uitgezocht. Lees nu of je vergoeding krijgt bij een annulering van Condor.

Recht op een vergoeding bij aan annulering van Condor

In Europa heb jij als luchtvaartpassagier verschillende rechten. Deze rechten zijn vastgelegd onder verschillende verordeningen. Heb jij te maken gehad met een vertraging, annulering of heb jij een vlucht gemist van Condor? Dan heb jij volgens de Verordening 261/2004 recht op compensatie. Dit geldt niet alleen voor vluchten vanuit Nederland, maar ook vanuit elk punt in Europa heb jij recht op een compensatie volgens de Verordening 261/2004. Door deze Verordening heb jij als luchtvaartpassagier recht tot een maximale vergoeding van €600 per vertraagde-, geannuleerde- of gemiste vlucht. Als er sprake was van buitengewone omstandigheden, vervalt uw recht als luchtvaartpassagier om een compensatie te claimen. Bijvoorbeeld tijdens heftig weer of een noodlanding.

Er zijn verschillende vergoedingen die je kunt ontvangen bij een annulering van Condor

Is de vlucht van Condor geannuleerd op een Europese luchthaven? Dan weet jij zeker dan je een compensatie kan claimen bij een annulering. De vordering is een Europese wet dus geldt op elke Europese luchthaven. Bij een minimale vertraging van drie uur kan jij door de verordening 261/2004 een compensatie ontvangen. Wel hangt het ervan af hoe ver de vlucht. Was de vlucht minder lang? Dan wordt de compensatie langer. Als de vlucht verder is, dan wordt de compensatie groter. De volgende compensaties worden gegeven bij vluchten binnen Europa. 

€ 250 compensatie bij een vertraagde vlucht tot 1500 km

€ 400 compensatie bij een vertraagde vlucht van meer dan 1500 km   

Vlucht buiten Europa geannuleerd? Deze vergoeding krijg je ervoor

Is jouw probleemvlucht van Condor buiten Europa vertraagd? Dan kan je ook daarvoor een claim indienen. Je moet wel rekening houden dat de vlucht vertrokken is van óf onderweg is naar een Europese luchthaven of je vliegt met een Europees luchtvaartmaatschappij. Als één van deze twee punten klopt, mag jij bij minimaal drie uur vertraging een claim indienen. Ook buiten Europa zijn er verschillende compensaties die je kan ontvangen en ook hier spelen de vliegafstanden een grote rol. De compensatie die je kan ontvangen zien er zo uit: 

€ 250 compensatie bij een vertraagde vlucht tot 1500 km

€ 400 compensatie bij een vertraagde vlucht van 1500 km tot 3500 km 

€ 600 compensatie bij een vertraagde vlucht van meer dan 3500 km”

Claim Rebels helpt jou een vergoeding te claimen bij een annulering van Condor

Wil jij een vergoeding ontvangen voor een vlucht die is geannuleerd door Condor? Claim Rebels helpt je daar graag mee. Wij komen op voor de rechten van de luchtvaartpassagiers en zorgen ervoor dat jij ontvangt waar je recht op hebt. Twijfel je of je een claim kan indienen? Je betaalt ons pas bij een succesvolle claim. Zo weet jij altijd of een claim terecht is of niet. Wil je een claim indienen of heb jij een vraag over het gehele proces? Neem contact met ons op en wij zoeken het voor je uit. Wil je meer weten over vluchtvertragingen? Lees meer op de volgende pagina.