Wat zijn de consequenties wanneer je niet volledig wordt gedekt door de verzekering

consequenties niet volledig gedekt

De afgelopen weken zijn er verschillende berichten geweest over de Corona dekking en de reisverzekering. Zo blijkt dat bij een oranje en rood reisadvies nog steeds beperkte dekking is als je op vakantie wilt. Maar wat zijn eigenlijk de consequenties wanneer je niet volledig gedekt wordt door de verzekering? In dit artikel lees jij wat de consequenties zijn wanneer de verzekering je niet volledig heeft gedekt.

Het afsluiten van een reisverzekering is altijd een aanrader

Bij het maken van een reis, of het nu een rondreis is of een zonvakantie, reken je erop dat alles goed verloopt. Toch is dit geen garantie en kan er altijd een probleem ontstaan. In sommige gevallen komen er kosten bij kijken die niet direct betaald kunnen worden. Daarvoor wordt het altijd aangeraden om een reisverzekering af te sluiten. Deze reisverzekering kan jij afsluiten bij het boeken van de reis. Maar er is ook een doorlopende reisverzekering die het hele jaar blijft gelden, ongeacht wanneer je in dat jaar op reis gaat. Deze reisverzekering dekt kosten wanneer er een probleem ontstaat op de vakantie die binnen de dekking vallen.

Wil jij meer lezen informatie over ons claimproces? Lees onze volgende pagina met extra informatie over het claimen via Claim Rebels

Mindere dekking bij een reisverzekering bij een oranje of rood reisadvies

Tegenwoordig is er een extra onderdeel bij de reisverzekering, namelijk de Corona dekking. Wanneer je bijvoorbeeld Corona oploopt op vakantie, dekt de Corona dekking deze kosten. Denk bijvoorbeeld aan kosten voor extra dagen quarantaine of het verblijf waar jij langer moet blijven. Dit zijn onder andere kosten die een Corona dekking dekken. Nu is het echter zo dat bij een oranje of rood reisadvies minder tot geen dekking is. In deze gevallen heeft het dan ook geen zin om de Corona dekking te nemen. De kosten worden namelijk niet vergoedt wanneer jij Corona oploopt. Dus wanneer jij langer moet blijven op locatie vanwege een quarantaine, moet jij deze zelf betalen.

Wat is het risico wanneer je minder bent gedekt door de verzekering?

Nu kan je natuurlijk afvragen wat de consequenties zijn wanneer je niet volledig wordt gedekt door verzekering. Het grootste risico wat je kunt oplopen is dan ook dat je niet wordt gedekt wanneer je extra dagen op locatie moet blijven. In sommige landen draai je ook nog eens volledig zelf op voor deze kosten. De kosten kunnen soms oplopen tot € 2000 euro. Gelukkig geldt deze kwestie enkel voor de Corona dekking. Wanneer je kosten oploopt door een ander probleem, word je nog wel gedekt door de reisverzekering. Ondanks dat de Corona dekking niet van toepassing is, is de reisverzekering zelf nog steeds een belangrijk onderdeel van de vakantie.

Wat kan jij hier tegen doen?

Ben je van plan om binnenkort een vakantie te boeken? Denk dat goed na over de volgende zaken. Zodra jij op reis wilt naar een gebied met een oranje reisadvies, is het verstandig om de situatie vooraf te bekijken. Sommige gebieden hebben een betere situatie dan vooraf lijkt waardoor er een kleine kans is dat je Corona kunt oplopen. In deze gevallen kan je alsnog naar dit gebied toe reizen. Als de situatie wel slechter is, kan je er ook voor kiezen om een ander land te bezoeken voor een vakantie. Denk bijvoorbeeld aan gebieden met een geel of groen reisadvies of een oranje reisadvies met een betere situatie. Belangrijk om te weten: als je reis hebt geboekt naar een gebied met een geel of groen reisadvies en het advies verandert voor of tijdens vertrekt naar oranje of rood, dan ben jij nog steeds gedekt met de Corona dekking.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering dat niet met Corona te maken heeft, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de tickets en gegevens aan bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen vervolgens contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.