Was jij onderweg naar het vliegveld en kwam je erachter dat Corendon de vlucht was vertraagd? Als luchtvaartpassagier heb jij verschillende rechten op het moment dat de luchtvaartmaatschappij de vlucht annuleert. Vanaf een bepaald aantal uur kan jij in aanmerking komen voor een compensatie van maximaal €600. Wil jij weten of je in aanmerking komt voor deze compensatie? Lees dan snel verder.

Recht op een compensatie bij een vertraging van drie uur of langer

In Europa heb jij als luchtvaartpassagier verschillende rechten. Deze rechten zijn vastgelegd onder verschillende verordeningen. Heb jij te maken gehad met een vertraging, annulering of heb jij een vlucht gemist van Corendon? Dan heb jij volgens de Verordening 261/2004 recht op compensatie. Dit geldt niet alleen voor vluchten vanuit Nederland, maar ook vanuit elk punt in Europa heb jij recht op een compensatie volgens de Verordening 261/2004. Door deze Verordening heb jij als luchtvaartpassagier recht tot een maximale vergoeding van €600 per vertraagde-, geannuleerde- of gemiste vlucht. Als er sprake was van buitengewone omstandigheden, vervalt uw recht als luchtvaartpassagier om een compensatie te claimen. Bijvoorbeeld tijdens heftig weer of een noodlanding.

Bij een vertraging kun je verschillende compensaties ontvangen

Is de vlucht van Corendon geannuleerd op een Europese luchthaven? Dan weet jij zeker dan je een compensatie kan claimen bij een annulering. De vordering is een Europese wet dus geldt op elke Europese luchthaven. Bij een minimale vertraging van drie uur kan jij door de verordening 261/2004 een compensatie ontvangen. Wel hangt het ervan af hoe ver de vlucht. Was de vlucht minder lang? Dan wordt de compensatie langer. Als de vlucht verder is, dan wordt de compensatie groter. De volgende compensaties worden gegeven bij vluchten binnen Europa. 

  • € 250 compensatie bij een vertraagde vlucht tot 1500 km
  • € 400 compensatie bij een vertraagde vlucht van meer dan 1500 km

Recht op een compensatie bij een vertraging bij van Corendon die vloog buiten Europa

Is jouw probleemvlucht van buiten Corendon Europa vertraagd? Dan kan je ook daarvoor een claim indienen. Je moet wel rekening houden dat de vlucht vertrokken is van óf onderweg is naar een Europese luchthaven of je vliegt met een Europees luchtvaartmaatschappij. Als één van deze twee punten klopt, mag jij bij minimaal drie uur vertraging een claim indienen. Ook buiten Europa zijn er verschillende compensaties die je kan ontvangen en ook hier spelen de vliegafstanden een grote rol. De compensatie die je kan ontvangen zien er zo uit: 

  • € 250 compensatie bij een vertraagde vlucht tot 1500 km
  • € 400 compensatie bij een vertraagde vlucht van 1500 km tot 3500 km 
  • € 600 compensatie bij een vertraagde vlucht van meer dan 3500 km

Claim Rebels helpt jou een claim in te dienen

Heb jij een vertraging, annulering of een vlucht gemist van Corendon? Claim Rebels helpt jou een claim in te dienen op deze vlucht. Jij kan tot maximaal €600 compensatie ontvangen als jij een vertraging had met Corendon. Wij komen op voor jouw rechten als luchtvaartpassagier. Twijfels of je mag claimen? Gewoon doen! Claim Rebels werkt met een no cure, no pay model. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een klein percentage. Dien gemakkelijk een claim in of neem gerust contact met ons op als je vragen hebt. Wil je meer lezen over vluchtvertragingen? Lees op de volgende pagina meer.