Een verzekering afsluiten met Corona dekking, waarom is dit verstandig?

corona dekking verstanding

Tegenwoordig brengt het reizen naar het buitenland extra risico’s met zich mee. Bijvoorbeeld wanneer je corona oploopt of er sprake is van inreisverbod. Gelukkig bieden verschillende organisaties een Corona dekking aan bij de verzekering. Is het verstandig om deze af te sluiten en welke kosten worden er eigenlijk vergoed. Lees nu onze blog om te weten of jij een Corona dekking moet afsluiten bij de verzekering.

Het afsluiten van een reisverzekering

Tijdens een vakantie hoop je natuurlijk nooit dat er een probleem zal ontstaan. De meeste reizigers houden vaak ook geen rekening met dit scenario. Hierdoor sluiten zij bijvoorbeeld geen reisverzekering af op het moment dat zij een reis boeken. Wanneer er wel sprake is van een probleem op vakantie, moet jij zelf voor de kosten opdraaien als je geen reisverzekering hebt afgesloten. Daarvoor is het altijd verstandig om deze reisverzekering wel af te sluiten voordat je op vakantie gaat. Een doorlopende reisverzekering kost bijvoorbeeld vaak rond de € 30 per jaar. Stel dat er wel een probleem ontstaat op vakantie, dan kunnen de kosten zelf oplopen tot in de duizenden euro’s. Sluit daarom altijd een reisverzekering af voordat je op reis gaat.

Wil jij meer lezen informatie over ons claimproces? Lees onze volgende pagina met extra informatie over het claimen via Claim Rebels

Welk risico heb je momenteel als je een reis boekt?

Het reizen in de pandemie is geen makkelijke keuze voor iedere reiziger. Er komt namelijk tijdens de reis een extra risico kijken. Een eerste risico is dat de reis net voor vertrek wordt geannuleerd. Dit is een erg vervelende situatie en zeker wanneer je een belangrijke afspraak hebt in het buitenland. Gelukkig krijg jij het geld terug wanneer de vlucht kort voor vertrek wordt geannuleerd. Wil je meer weten over dit onderwerp? Lees dan de volgende blog. Een ander risico wat kan ontstaan is een per direct inreisverbod. Dit wil zeggen dat vluchten vanuit een bepaald gebied niet meer worden toegelaten op de Nederlandse luchthavens.

Waarvoor is het verstandig om een verzekering af te sluiten met een Corona dekking?

Zodra je te maken hebt met een inreisverbod, is er een grote mogelijkheid dat vluchten niet meer welkom zijn naar Nederland. In sommige gevallen worden er verschillende vliegtuigen gestuurd naar het gebied om Nederlanders terug te halen. Maar wanneer dit niet het geval is, komt een verzekering met Corona dekking van pas. Deze verzekering zal namelijk de kosten dekken van het extra verblijf tot jij weer mag vliegen naar Nederland. Het kan natuurlijk ook nog voorkomen dat jij Corona oploopt op vakantie en je in quarantaine moet. Ook in dit geval zal deze verzekering de kosten voor je dekken tot het virus niet meer in jouw lichaam zit en je kan terugreizen. Deze situaties kan je op voorhand niet plannen en daarvoor is het verstandig om de Corona dekking af te sluiten bij de verzekering.

Welke soorten dekking heb je precies bij dit soort type verzekering?

Net zoals ieder andere verzekering, heeft de Corona dekking verschillende dekkingen. Ook zijn er verschillende zaken waar je rekening mee moet houden. Reis je naar een gebied met groen of geel reisadvies? Dan worden alle kosten die veroorzaakt worden door Corona vaak gedekt.

  • Kosten voor noodzakelijk langer verblijft
  • Kosten voor een quarantaine

Springt dit gebied naar oranje of rood tijdens de vakantie? Dan worden ook deze kosten gedekt door de Corona dekking. Tijdens deze situatie worden ook deze kosten nog gedekt

  • Kosten voor repatriëring (mits het luchtruim open is)

Is tijdens het boeken het reisadvies als oranje of rood? Dan wordt er niets gedekt zodra er kosten worden gemaakt door Corona. In dit geval heeft het geen nut om een Corona dekking af te sluiten bij de verzekering. Er is ook nog een mogelijkheid om een extra dekking af te sluiten voor overige medische kosten die worden gemaakt.

Het advies van Claim Rebels

Twijfel jij of je een Corona dekking moet afsluiten voor vertrek? Dan geven wij jou graag advies. Heb je een reis geboekt naar een land met groen of geel reisadvies? Dan is het afsluiten van een Corona dekking verstandig. Wanneer dit advies veranderd terwijl je op vakantie bent, zullen de kosten nog steeds worden vergoed door de verzekering. Heb je een reis geboekt naar een gebied met een oranje of rood reisadvies? Dan heeft het helaas geen nut om een Corona dekking af te sluiten aangezien de kosten niet worden vergoed. Sluit in dit geval dan wel nog een reisverzekering af voor het geval van een onprettige situatie.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering dat niet met Corona te maken heeft, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de tickets en gegevens aan bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen vervolgens contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.