Kan ik mijn Corona-voucher uit 2020 nog inleveren

Corona-voucher inleveren 2020

In maart 2020 waren alle geboekte reizen per direct geannuleerd. Dit zorgde ervoor dat iedereen een Corona-voucher ontving. Een jaar later zouden deze vouchers worden uitgekeerd als je besloot niet op reis te gaan. Maar is dit daadwerkelijk gebeurd? En kan jij de Corona-voucher uit 2020 nog inleveren? In deze blog lees jij alles rondom de situatie met de Corona-voucher uit 2020 en of jij deze nog kan inleveren.

Welke situatie er speelde in 2020?

Een jaar geleden, in maart, stond de wereld op zijn kop. De pandemie maakte zijn entree en per direct werden alle vluchten geannuleerd. Dit zorgde ervoor dat iedereen die een reis had geboekt bij een reisorganisatie, een Corona-voucher ontving. De Corona-voucher moest ervoor zorgen dat je een aantal maanden later een reis kon omboeken. Echter bleek het omboeken niet voor iedereen de meest geschikte optie te zijn. Gelukkig was er een mogelijkheid om het geld terug te ontvangen als je besloot om de voucher niet in te zetten voor een nieuwe reis. Dit zou de organisatie na een jaar uitbetalen en jij zou dit ontvangen op jouw rekening.

Wil jij meer lezen informatie over ons claimproces? Lees onze volgende pagina met extra informatie over het claimen via Claim Rebels

De voucher is vaak slechts een jaar geldig

Het afgelopen jaar hebben wij verschillende berichten geplaatst rondom het uitkeren van de voucher. Na een jaar zouden namelijk de vouchers worden uitgekeerd, maar ook eerder kon jij een claim indienen. Gedurende het jaar kreeg men nog steeds vouchers aangezien sommige reizen niet door konden gaan. Dit zorgde ervoor dat steeds meer reizigers een voucher ontvingen. Uiteindelijk is er een extra regeling ontstaan waarbij organisaties verplicht zijn het geld om terug te geven en geen vouchers meer kunnen uitkeren. Op 31 maart 2021 waren de organisatie verplicht om de Corona-voucher van maart 2020 uit te keren en deze kon jij dan ook inleveren. Op dit moment hebben veel reizigers gewacht, maar echter bleek dat het uitkeren van de vouchers niet vanzelf ging.

De vouchers zijn niet uitgekeerd door de organisaties

Er zijn behoorlijk veel vouchers die uitgekeerd moesten worden in maart 2021. Toch bleek dat niet elke voucher is uitgekeerd door de reisorganisatie. Voor de reizigers kan dit erg frustrerend zijn aangezien je al een jaar wacht op dit geld. Een oorzaak kan zijn dat de luchtvaartmaatschappijen dit geld momenteel niet hebben door de Coronacrisis, maar toch zijn deze luchtvaartmaatschappijen verplicht om de vouchers uit te keren. Ook de vouchers uit die andere periodes van 2020 zijn uitgedeeld, moeten dit jaar nog worden uitgekeerd. Maar kan jij als luchtvaartpassagier nog wel de Corona-voucher laten uitkeren? Of is dit niet meer mogelijk?

Kan je de Corona-voucher nog inleveren?

Gelukkig hebben wij goed nieuws, want jij kan de Corona-voucher nog steeds laten uitkeren. Via ons platform staan wij klaar om iedereen met een Corona-voucher uit 2020 te helpen deze te laten uitkeren. Wij raden het zelfs aan om dit zo snel mogelijk te doen. De aankomende tijd is het niet zeker hoe de branche eruit komt te zien. Wil jij zeker weten dat jij het geld van de voucher weer op de rekening ziet? Lever via Claim Rebels dan direct jouw Corona-voucher in en wij zorgen ervoor dat jij krijgt waar je recht op hebt. Heb jij deze zomer wel gereisd, maar had jij een vertraging of annulering? Ook hier kan jij een claim voor indienen.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering dat niet met Corona te maken heeft, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de tickets en gegevens aan bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen vervolgens contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.