Corona-voucher: waar staan we nu?

voucher rechten

Het is je misschien niet ontgaan dat het nieuws over de corona-voucher net zo dynamisch is als het weer. De Europese Commissie dreigt met maatregelen tegen de lidstaten, de Nederlandse overheid reageert hier vrij nonchalant op en de reisorganisaties zijn opgelucht dat ze niet hoeven af te wijken van hun huidige werkwijze. Deze week kwam ook het nieuws dat reizigers toch de keus moeten krijgen om geld terug moeten krijgen als ze dat willen. Wij snappen dat dit voor veel verwarring zorgt bij de consument. Waar staan we nou echt? Krijg je nou wel of niet jouw geld terug?

Wat ging eraan vooraf?

  • Corona zet de (vlieg)wereld op zijn kop;
  • Reisorganisaties roepen corona-vouchers in het leven als tijdelijke en enige oplossing;
  • De consument staat (tijdelijk) met lege handen;
  • De overheid vraagt om een wetswijziging en de Europese Commissie laat van zich horen.

Waar staan we nu?

De recht van de consument begint langzaam weer een ‘come back’ te maken. Volgens het kabinet moeten luchtvaartmaatschappijen hun klanten toch de mogelijkheid geven hun geld terug te krijgen als de reis vanwege het coronavirus geannuleerd wordt. Een voucher uitgeven om de reis later in te halen is niet meer toereikend.

Maar we zijn er nog niet: de brief van het kabinet gaat over vouchers van losse vliegtickets van vliegtuigmaatschappijen en niet over vouchers van pakketreizen van reisorganisatoren. Voor die laatste geeft de Nederlandse reisbranche sinds half maart speciale vouchers met SGR-garantie uit voor geannuleerde pakketreizen. Deze vouchers dekken de garantie van geld terug bij een faillissement van de reisorganisatie.

Dien een claim in

Claim Rebels komt op voor de rechten van de passagiers en helpt hen te krijgen waar ze volgens de wet recht op hebben. Heb je vragen over de corona-voucher of wil je liever je geld terug dan een corona-voucher? Op www.claimrebels.com lees je alles over jouw rechten en welke stappen je kan ondernemen. Wil je meer lezen over de Corona-voucher? Lees dan de volgende pagina door.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.