D-reizen failliet, wat gebeurt er met jouw Corona-voucher?

d-reizen Corona-voucher

D-reizen is op dinsdag 6 april 2021 failliet verklaard. Het bedrijf wat geschiedenis heeft geschreven en vele leuke reizen heeft georganiseerd voor mensen moet nu afscheid nemen van de branche. Er zijn nog wel vele Corona-vouchers in de omloop bij D-reizen. Heb jij een Corona-voucher ontvangen van D-reizen en ben je benieuwd wat daarmee precies gaat gebeuren? Lees dan onze blog.

D-reizen is failliet verklaard

Op dinsdag 6 april is een van de grootste reisbureaus failliet verklaard. In 1965 is de geschiedenis van D-reizen ontstaan. Waar vroeger mensen kassabonnen konden inleveren voor een vakantie in Italië, kon je tot afgelopen week vakanties boeken tot over de hele wereld. D-reizen had in totaal 1150 mensen in dienst en was actief met totaal 285 vestigingen. Voor het einde van 2020 is D-reizen nog overgenomen. Er is veel gesproken over mogelijke oplossingen, maar dat mocht niet baten want D-reizen is toch failliet verklaard. Voor het bedrijf wat geschiedenis heeft geschreven in de afgelopen jaren, is dit een zwarte dag in de geschiedenis geworden.

Wil jij meer lezen informatie over ons claimproces? Lees onze volgende pagina met extra informatie over het claimen via Claim Rebels

Wat is de oorzaak van het faillissement geweest?

De reisbranche heeft zware klappen mogen ontvangen door de Coronacrisis. Vele reizen gingen vorig jaar niet door en het werd ook vaak afgeraden om te gaan reizen. Dit is voor D-reizen de belangrijkste factor geweest in het faillissement. De vele inreisverboden zorgde ervoor dat er weinig geld binnen kwam bij het bedrijf, waardoor er geen andere keus meer was dan faillissement. Het Voucherfonds had de redding kunnen zijn van D-reizen, maar helaas is deze te laat goedgekeurd waardoor er geen einde in zicht meer was voor het bedrijf. Voor de reisbranche is dit wederom weer een zware pil om te verduren en hopelijk schudt dit de overheid wakker dat er een verandering moet ontstaan binnen de branche.

Wat gebeurt er met jouw Corona-voucher?

Heb je een Corona-voucher ontvangen vanuit D-reizen voor jouw geannuleerde pakketreis? Geen paniek! Nederland heeft een Stichting Garantiefonds Reisgelden. Hierdoor krijg jij alsnog het geld terug van de geannuleerde reis. Echter kan het wel een tijdje duren omdat het niet bekend is hoeveel vouchers er uitgekeerd moeten worden en wat de volgende stappen zijn in dit proces. Heb jij alleen een ticket geboekt via D-reizen? Dan val je onder een andere regeling waardoor jij niet door Stichting Garantiefonds Reisgelden het geld terug krijgt op jouw rekening. Nu vraag jij je waarschijnlijk af wat je moet doen als je een voucher hebt ontvangen voor enkel een vlucht? Wij hebben daarop het antwoord voor jou.

Corona-voucher ontvangen vanuit D-reizen voor een losse ticket?

Het is erg vervelend dat jouw losse ticket niet valt onder dezelfde regeling als pakketreizen. In dit geval moet je namelijk zelf contact opnemen met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij om het geld terug te krijgen. Dit is wel een vervelend proces waar het maanden kan duren om je geld terug te ontvangen op jouw rekening. Daarvoor kan je het beste een claim indienen via Claim Rebels en dan gaan wij voor jou aan de slag om het geld te ontvangen. Zo wordt het proces voor jou een stuk makkelijker en is de kans groter dat je sneller het geld ontvangt. Direct een claim indienen? Start gelijk.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering dat niet met Corona te maken heeft, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de tickets en gegevens aan bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen vervolgens contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.