De drukte op Schiphol, hoe is dat ontstaan?

Schiphol is een veel besproken onderwerp geweest in de afgelopen weken. De meeste berichtgeving luidt voornamelijk drukte, vertragingen en annuleringen. Voor reizigers is dit dan ook geen fijn proces geweest als het komt tot reizen. Maar hoe komt het eigenlijk dat deze drukte is ontstaan op Schiphol, is deze drukte al verminderd en is deze drukte ook aanwezig op de andere luchthavens?

De situatie rondom Schiphol

In de afgelopen weken zijn er veel berichten geweest rondom vertragingen en annuleringen op Schiphol. Voor vele vakantiegangers kwamen deze ontwikkelingen als een plotselinge gebeurtenis. Zelfs wanneer reiziger uren voor vertrek aanwezig waren op de luchthaven, kwam het toch voor dat vluchten werden gemist. In normale omstandigheden duren de processen op de luchthavens niet al te lang, maar tijdens deze drukte kon dit proces wel uren duren. Voornamelijk rondom het inchecken en de bagage lagen de grootste problemen. Maar hoe kan het eigenlijk dat deze processen zo lang duurde waardoor reizigers hun vlucht kwamen te missen? Verschillende oorzaken komen hierbij te pas.

Welke situatie speelde zich af?

In het weekend van 23 en 24 april begon de eerste echte drukte weer op Schiphol. Dit was de start van de meivakantie waardoor vele mensen de keuze maakte om te genieten in het buitenland. Daarbovenop is dit de eerste echte vakantie zonder maatregelen vanuit de Nederlandse overheid. Dit maakt het hele proces van reizen een stuk meer toegankelijker. Echter was de luchthaven Schiphol niet voorbereid op deze drukte. Er was te weinig personeel op verschillende afdelingen waardoor niet alle processen vlot hebben kunnen verlopen. Dit tekort kan komen door vertrek van personeel, maar ook bijvoorbeeld ontslag. Ook koos personeel ervoor om te demonstreren om deze werkdruk weer te kunnen verminderen. Ondanks dat deze ontwikkelingen voor de reizigers minder prettig zijn, is de keuze voor het protest volledig begrijpelijk. Inmiddels zijn er weer een aantal weken voorbij gegaan, maar de drukte is nog wel steeds aanwezig.

Hoe ziet de situatie er momenteel uit?

Niet alleen in het weekend van 23 en 24 mei was er sprake van drukte, maar alle afgelopen weekenden was deze drukte ook nog aanwezig. Het vervelende aan deze situatie is echter dat voorbereiden vaak niet veel nut heeft. Zelfs wanneer reizigers uren van tevoren aanwezig waren op de luchthaven, was het niet altijd mogelijk om te vlucht te halen. Toch raden wij het aan om wel zo vroeg mogelijk aanwezig te zijn op de luchthaven als de vlucht daar start. Wil jij binnenkort op vakantie en zeker weten dat de reis doorgaat? Dan kan je er natuurlijk altijd nog voor kiezen om vanaf een andere luchthaven te vertrekken. In Nederland heb je ook nog de keuze om vanuit Rotterdam of Eindhoven te reizen. Dit is een goed alternatief.

Is er ook sprake van drukte bij de andere luchthavens?

De drukte op Schiphol kan natuurlijk voor verschillende vragen zorgen. Een toepasselijke vraag kan dan ook zijn: is het ook zo druk op de andere luchthavens in Nederland? Momenteel is er geen berichtgeving over drukte op de andere Nederlandse luchthavens. Zoals eerder benoemd zijn deze twee luchthavens dan een perfect alternatief. Hoe kan het eigenlijk dat de overige twee luchthavens dan geen problemen ervaren als deze? Schiphol is de grootste luchthaven van Nederland en in sommige gevallen ook goedkoper om te starten met reizen. Deze twee factoren zorgen er dan ook voor dat de meeste reizigers hun reis daar beginnen. De volume reizigers is dan ook een stuk lager op de andere twee luchthavens waardoor zij deze problemen momenteel niet ervaren.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de vluchtgegevens bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen vervolgens contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

 

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.