De drukte op Schiphol is niet te voorspellen

De drukte op Schiphol is niet te voorspellen

Ga je in de aankomende periode op vakantie en heb je een vlucht geboekt via Schiphol? Houd er dan rekening mee dat er drukte aanwezig is. Schiphol is momenteel bezig om deze drukte af te laten nemen en dit kan zorgen voor mogelijke annuleringen. In hoeverre dit zal plaatsvinden is niet te voorspellen. Wil je hier meer over lezen? Lees dan nu de blog.

De rustige periode op Schiphol is voorbij

Het einde leek eindelijk in zicht te zijn, maar nu is de drukte toch terug op Schiphol. Vele reizigers vrezen weer voor de lange wachtrijen en het eventueel missen van de vlucht. Hoe kan het toch dat elke keer deze drukte ontstaat? Schiphol is momenteel druk bezig met het werven van personeel, maar dit blijkt niet genoeg te zijn. Op meerdere processen op de luchthaven zijn medewerkers nodig. Hierdoor kan het een periode goed verlopen, maar een andere weer minder. De drukte op Schiphol valt dan niet te voorspellen en reizigers moeten dan ook goed voorbereid zijn om te reizen via deze luchthaven.

Schiphol betaalt luchtvaartmaatschappijen een compensatie

Je zult natuurlijk verwachten dat Schiphol er alles aan doet om deze drukte te verhelpen. Momenteel heeft de luchthaven een maatregel in het leven geroepen om reizigers te compenseren. Deze compensatie gaat niet naar de reiziger zelf, maar naar de luchtvaartmaatschappij. De compensatie zal een bedrag van 350 euro zijn. Schiphol heeft deze maatregel in het leven geroepen zodat luchtvaartmaatschappijen eventueel vluchten annuleert. Dit klinkt natuurlijk als een aparte maatregel, maar toch bevestigen meerdere bronnen dit. Schiphol wilt namelijk het aantal reizigers op de luchthaven verminderen en dit is voor hen een oplossing. De werkdruk moet namelijk omlaag zodat het voor de medewerkers te behappen valt. Deze maatregel is slechts van korte duur tot er een nieuw besluit wordt genomen over de verdere ontwikkeling op de luchthaven.

Moet ik me als reiziger zorgen maken?

Als reiziger is dit nieuws natuurlijk wel schrikken. Zeker wanneer je ervoor kiest om heerlijke te genieten in het buitenland. Heb je een reis geboekt via Schiphol? Dan is het momenteel even afwachten hoe de aankomende weken zullen verlopen. Er valt niet te voorspellen hoe de drukte eruit komt te zien, maar zolang er geen berichtgeving is vanuit de luchtvaartmaatschappij kun je verwachten dat de vlucht doorgaat. Zoals eerder benoemd is deze maatregel slechts van korte duur. Heb je een vlucht later dit jaar geboekt? Dan kun je je al minder zonder maken over een eventuele annulering. Schiphol is druk bezig om de drukte onder controle te krijgen.

Welke maatregelen kan ik nemen?

Wil je zonder zorgen op reis? Dan is het wellicht verstandig om alvast na te denken over alternatieven. Kies er bijvoorbeeld voor om te vliegen vanaf een andere luchthaven. Bij de andere twee Nederlandse luchthavens is er momenteel sprake van minder drukte waardoor je minder zorgen hebt. Dit is natuurlijk alleen een mogelijkheid als het budget er voor aanwezig is en deze vliegt naar de gewenste bestemming. Een andere mogelijkheid is om de vlucht iets later te boeken. De omstandigheden om Schiphol kunnen per week namelijk veranderen. Als je de vlucht iets later boekt is er wellicht sprake van meer zekerheid voor de vlucht. Schiphol is in ieder geval hard bezig om de problemen te verhelpen.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de vluchtgegevens bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.