De Europese Unie zal beslissen hoe vrij reizen zal verlopen in de toekomst

Door de Europese Unie hebben we de mogelijkheid om vrij te kunnen reizen. Wel hanteert ieder land een andere aanpak omtrent de Coronapas. Er is nu kritiek vanuit verschillende deskundige dat de Europese Unie één soort aanpak moet hanteren. In deze blog bespreken we de situatie die speelt, welke veranderingen er kunnen plaatsvinden en wat het effect zal zijn. Start nu direct met lezen

Het vrije reizen in Europa

Nederland is één van de 27 landen die lid is van de Europese Unie. Samen vormen deze landen dan ook een geheel en zijn er gezamenlijke afspraken gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan afspraken voor handel en transport. Doordat wij lid zijn van de Europese Unie, is er ook het recht ontstaan om te kunnen claimen. Deze regels rondom reizen geeft reizigers meer ruimte, want je kunt binnen Europa vrij reizen door de Europese Unie. Wel zit er ook een nadeel aan de Europese Unie. Aangezien we lid zijn moeten we alle veranderingen en regels ook naleven ondanks dat het niet zou passen bij onze Nederlandse overheidscultuur.

Wil jij meer lezen informatie over ons claimproces? Lees onze volgende pagina met extra informatie over het claimen via Claim Rebels

De Europese Unie wil een Coronapas doorvoeren

Momenteel zijn er een hoop veranderingen binnen Europa gaande. Zo zijn er verschillende landen die een verplichte vaccinatie instellen of zelfs een lockdown hebben voor enkel ongevaccineerden. De verschillen zijn ook te zien bij het reizen. Er zijn verschillende landen die nu al reizigers weren die ongevaccineerd zijn terwijl andere landen een negatief testbewijs ook voldoende vinden voor een entree. Volgens verschillende deskundige zijn de verschillende uitvoeringen onduidelijk en moet er één soort hantering komen. Sommige vinden het onbegrijpelijk hoe de Europese Unie alle lidstaten niet goed kan coördineren en ze pleiten dan ook voor een verandering die snel moet plaatsvinden.

Welke aanpak gaat de Europese Unie hanteren?

Het is momenteel niet duidelijk voor welke veranderingen er precies wordt gepleit. In totaal zijn er drie soorten mogelijkheden: Het 3G-systeem, 2G-systeem of reizen met een booster. Deze verschillen zijn nu al te zien binnen Europa. Waar Oostenrijk mensen alleen toelaat met een booster zijn er vele andere landen die toestaan om met een negatief testbewijs ook te reizen. Er wordt gezegd dat de verandering moet komen, omdat het vrije reizen anders binnen de verschillende lidstaten in gevaar komt. De Europese Unie zal dan uiteindelijk een keuze moeten maken over welke optie het beste schikt voor ieder. Er is een grote kans dat het 2G-systeem een entree zal maken binnen de branche.

Wat vindt Claim Rebels de beste mogelijkheid?

Het is belangrijk om voorop te stellen dat ieders gezondheid telt. Met z’n allen zorgen we er dan ook voor dat het reizen veilig blijft en toegankelijk voor ieder. Maar om voort te haken op het beschermen van het vrije reizen is een intreden van het 2G-systeem hier een inbreuk op. Een grote groep mensen kan hierdoor namelijk niet meer reizen. Wettelijk gezien mag deze situatie dan ook niet, aangezien ieder zelf bepaald over de staat van zijn/haar lichaam. Daarnaast zal er een groep werkers uit de branche niet meer kunnen werken. Naast dat er tekorten zullen ontstaan is het wettelijk niet toegestaan, aangezien werkgevers niet mogen vragen naar het medisch dossier. De meest geschikte optie in dit geval zal dan ook 3G-systeem of het 1G-systeem (ieder moet testen) zijn.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering dat niet met Corona te maken heeft, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de tickets en gegevens aan bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen vervolgens contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.