De maatregelen veranderen, wat heeft dit voor effect op het reizen?

De maatregelen veranderen, wat heeft dit voor effect op het reizen?

In de afgelopen periode hebben we geleefd met veel maatregelen en veranderingen. Gelukkig zal er een periode aankomen waarbij we even kunnen genieten van een hoop vrijheid. Maar hebben de maatregelen ook invloed op reizen naar het buitenland? In dit artikel lees je meer over de veranderingen.

De maatregelen binnen Nederland, hoe zag de afgelopen periode eruit?

In december 2021 kondigde onze Nederlandse regering een lockdown aan die uiteindelijk een duur had van een maand. In deze maand was vrijwel alles gesloten en was het niet mogelijk om echt te genieten buiten de deur. De overheid besloot na deze maand versoepelingen aan te kondigen en zo mochten verschillende zaken open. Wel kregen zij bepaalde voorwaarden aangekondigd zoals openingstijden en het gebruik van de QR-code. In de afgelopen weken bleek dat er toch wat weerstand ontstond met de invoering van de QR-controle en tekende bijna een miljoen mensen het manifest van o.a. Mona Keizer. De afgelopen week bleek echter dat een hoop maatregelen komen te vervallen.

De maatregelen die veranderen binnen Nederland

Op dinsdag 15 januari had onze Minister van Volksgezondheid de taak om de versoepelingen aan te kondigen. Voor het eerst dat een persconferentie plaatsvond zonder onze Minister-president. In de aanloop van de persconferentie was het al duidelijk dat er een hoop veranderingen gingen plaatsvinden in de aankomende periode. Vrijwel alle maatregelen komen te vervallen, waardoor ook de entertainmentbranche weer aan de slag kan gaan. Een belangrijke ontwikkeling is het vervallen van de QR-code, dit zorgt namelijk voor een groot deel vrijheid. Er zal enkel een QR-code worden gebruikt bij binnen evenementen die groter zijn dan 500 aanwezigen. De verandering is zo dat ieder die aanwezig is bij een groot binnen evenement, zich moet laten testen via testen voor toegang. Verder komen alle maatregelingen vanaf 25 februari te vervallen en zal er deels als vanouds worden geleefd.

Veranderen de maatregelen voor het buitenlands reizen?

Dat het 3G-systeem binnen Nederland komt te vervallen is een grote en belangrijke ontwikkeling. Er mag namelijk nooit op basis van een medische keuze een uitsluiting worden gedaan. Gelukkig hebben we gezien dat een groot deel van de Nederlanders dezelfde mening deelt. Nu is het natuurlijk de vraag hoe dit buitenlandse proces eruitziet. Helaas moeten wij wel aankondigen dat het gebruik van de QR-code niet in elk land is afgeschaft en zelfs nodig is om een entree te maken binnen dit gebied. Ook zullen verschillende quarantaine regels niet veranderen en zal de GGD controleren bij terugkomst van vakantie. Elk land heeft zijn eigen regels als het aankomt tot controles. Daarom is het belangrijk dat jij goed onderzoekt om welke regels dit precies gaat.

Het reisadvies op maat, onze toegevoegde waarde

Het niet veranderen van de reisregels is een lichte tegenvaller aangezien de reiziger verschillende handelingen moet ondernemen voor vertrek. Daarbovenop komt ook nog eens kijken dat de regelingen per gebied verschillen waardoor er ook nog onduidelijkheid kan spelen. Claim Rebels is hiervan op de hoogte en vindt het erg belangrijk dat de reiziger goed geïnformeerd en zonder zorgen op reis kunnen. Daarvoor zijn wij in de afgelopen weken bezig geweest om onze dienst te ontwikkelen, op maat reisadvies. Hier krijg jij persoonlijk advies over een bestemming naar keuze en zal je dan ook direct weten welke zaken je moet regelen. Meer weten over onze nieuwe dienst of heb je een vraag? Mail dan naar info@claimrebels.com.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering dat niet met Corona te maken heeft, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de tickets en gegevens aan bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen vervolgens contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.