De problemen en oplossingen rondom Transavia

De problemen en oplossingen rondom Transavia

De problemen rondom de luchthavens spelen vooralsnog. Ondanks dat luchtvaartmaatschappijen er alles aan doen om deze niet te annuleren, is het niet altijd mogelijk om alles soepel te laten verlopen. Transavia heeft ook te maken gehad met problemen en heeft rondom oplossingen kritiek gekregen. Wil je meer lezen over deze kwestie? Lees de blog.

De logistieke problemen rondom vluchten

Elke luchtvaartmaatschappij zet alles op alles om vluchten door te laten gaan zoals planning. Echter is deze drukte qua luchtvaartreizigers er niet één die vooraf te voelen was. De luchtvaartmaatschappijen hebben in de afgelopen twee jaar vluchten moeten afschalen door de huidige omstandigheden. Hierdoor kwam ook kijken dat personeel wellicht niet ingezet kon worden als voorheen waardoor zij geen werk hadden. Inmiddels is het duidelijk dat er sprake is van drukte, maar met het personeelstekort kunnen luchtvaartmaatschappijen niet meer werken zoals voorheen. Dit hoeft echter niet alleen een probleem te zijn bij de desbetreffende luchtvaartmaatschappij, maar ook bij de luchthavens lopen problemen met tekorten van personeel.

Transavia heeft 240 vluchten geannuleerd

De Nederlandse luchtvaartmaatschappij Transavia heeft deze zomer ook veel geboekte reizen staan. Om alle reizen te kunnen voorzien, heeft de luchtvaartmaatschappij ook toestellen gehuurd bij KLM. Toch is het niet altijd mogelijk om alles goed te laten verlopen. Afgelopen maand heeft Transavia namelijk 240 vluchten geschrapt die gepland stonden op de luchthaven Schiphol. In totaal ging het om 13.000 boekingen die werden geannuleerd. Wel kon de luchtvaartmaatschappij zo’n 70% van deze reizigers omboeken tot een nieuwe vlucht. Maar voor ongeveer 30% van de reizigers was deze optie niet mogelijk en ontvangen zij hun geld terug of is er een ander soort compensatie.

Kritiek op de berichtgeving en aangeboden compensatie

De drukte, vertragingen en annuleringen blijven niet onopgemerkt voor externe partijen. Zo was het de consumentenbond opgevallen dat Transavia niet volledig is in berichtgeving rondom annuleringen. De keuze die de luchtvaartmaatschappij bood was het geld terug te storten of de reis verplaatsen tot na de zomer. De consumentenbond vindt dat er meer soorten compensaties beschikbaar moeten zijn. Ook was er geconcludeerd dat berichtgeving verbeterd kon worden en dit heeft Transavia direct opgepakt. Reizigers met een annuleringen worden opnieuw benaderd door de luchtvaartmaatschappij voor een passende oplossing. Met de eerste stap vanuit Transavia is de consumentenbond al tevreden. Dit zal betekenen dat voor reizigers ook duidelijkere informatie te vinden is op de website.

De toekomst valt niet te voorspellen

In de aankomende periode is het nog niet duidelijk of er een verandering gaat komen rondom de drukte. Zeker nu de zomerperiode volop in gang is, gaan veel reizigers op vakantie naar het buitenland. Ondanks dat deze periode niet te voorspellen viel, is dit voor de luchtvaartmaatschappijen wel een les om reizigers zo goed mogelijk te informeren en compenseren. Waarschijnlijk zal de aankomende maand de drukte nog aanhouden, maar na de zomervakantie zal deze weer gaan afnemen. Wij hopen dat reiziger vooralsnog kunnen genieten van een prachtige vakantie. Bij mogelijke vragen omtrent annuleringen en compensatie kun je mailen naar info@claimrebels.com. Bij het direct indienen van een claim kun je gebruik maken van deze link.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de vluchtgegevens bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen vervolgens contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.