Niets is vervelender dan een aantal uur vertragen op het vliegveld. Uren gaan langzaam voorbij terwijl je eigenlijk al op de eindbestemming had kunnen zijn. Wat moet je eigenlijk doen tijdens een vertraging en waar heb jij allemaal recht op? Hier lees jij precies welke stappen je moet ondernemen en welke rechten jij hebt als luchtvaartpassagier. Vlucht vertraagd van Delta Airlines? Lees snel verder.

Compensatie claimen bij een vertraging van een probleemvlucht van Delta Airlines

Een vertraging en daardoor uren moeten wachten is erg vervelend. Zeker als je een belangrijke afspraak hebt in het buitenland die niet kan wachten. Als Europese luchtvaartpassagier heb jij verschillende rechten als de probleemvlucht van Delta Airlines vertraagd. Er is een speciale regeling voor een vertraging die minimaal drie uur duurt. Die regeling is te lezen in de Verordening 261/2004. Zo staat hierin dat jij een compensatie mag claimen voor dit ongemak. De hoogte van de compensaties verschillen per vlucht. Wel is er een uitzondering op de regel. Op het moment dat de luchtvaartmaatschappij niets kan doen aan de vertraging, komt het recht op compensatie te vervallen. 

De probleemvlucht van Delta Airlines is vertraagd binnen Europa 

Heeft Delta Airlines de vlucht geannuleerd voordat je zou vertrekken en wil jij je geld terug? Afhankelijk van het aantal vliegafstand en totale vertraging in uren, kan jij een claim indienen om jouw geld en mogelijke compensatie te claimen. Zou de vlucht vertrekken vanaf een Europees luchtvaartmaatschappij? Dan weet jij in ieder geval zeker dat je mag claimen. De Verordening 216/2004 is namelijk een Europese wet en geldt op elke Europese luchthaven. Er zijn verschillende bedragen die jij als luchtvaartpassagier kan ontvangen. De bedragen zien er als volgt uit: 

  • De vluchtafstand is tot 1500 km, dan ontvang je € 250
  • De vluchtafstand is meer dan 1500 km, dan ontvang je € 400.

De probleemvlucht van Delta Airlines is vertraagd buiten Europa 

Is de vlucht van Delta Airlines geannuleerd en wil jij je geld terug, maar was jij niet in Europa? Zo lang de luchthaven vertrek als eindbestemming een land in Europa heeft, dan weet jij zeker dat je een claim mag indienen voor het ticketbedrag en een eventuele compensatie. Ook hier moet bij vluchten buiten Europa een minimale vertraging van drie uur zijn geweest om te claimen. De bedragen voor het vliegen buiten Europa zien er als volgt uit: De vluchtafstand is tot 1500 km, dan ontvang je € 250

  • De vluchtafstand is meer dan 1500 km, maar minder dan 3500 km, dan ontvang je € 400
  • De vluchtafstand is meer dan 3500 km, dan ontvang je € 600

Dien je claim in via Claim Rebels makkelijk een claim in

Vlucht vertraagd van Delta Airlines? Claim Rebels dient graag een claim voor jou in claim in en komt op voor jouw rechten. Zo word jij gecompenseerd op de verloren tijd. Twijfel je of je bij Claim Rebels  een claim kan indienen? Dat is niet nodig. Wij zoeken voor jou uit of de claim terecht is en bij een succesvolle claim betaal je ons pas. Zo weet je altijd of je in jouw recht staat. Wil je een claim indienen voor de vertraagde vlucht van Delta Airlines of heb je hier een vraag over? Neem contact met ons op en wij zoeken het voor je uit. Wil je meer lezen over vluchtvertragingen? Lees hier meer over vluchtvertragingen.