Door deze hack verlies jij nooit je bagage uit het oog

Door deze hack verlies jij nooit je bagage uit het oog

Het verliezen van je bagage is een vervelende situatie die je niet wilt meemaken. Toch luiden er afgelopen tijd veel berichten dat reizigers hun bagage zijn kwijtgeraakt. Op verschillende platforms worden tips gegeven om dit te voorkomen en in dit artikel bespreken we de meest voorkomende tip. Ben jij benieuwd om welke hack dit gaat? Start dan nu met lezen.

Het verliezen van bagage tijdens de vliegreis

Aan de start van de reis ga je als reiziger er vanuit dat jouw bagage veilig aankomt. Tijdens het inchecken zorgt het personeel ervoor dat jouw bagage aankomt bij het vliegtuig en mee gaat in de lading. Toch kan het voorkomen dat een deel van jouw bagage niet aankomt op de bestemming. De reden hierachter is niet altijd duidelijk, maar tijdens de problemen op Schiphol kwam ook deze kwestie voor. Zo bleven vele koffers achter op Schiphol en deze werden ook niet altijd opgehaald. Dit kan komen omdat reizigers niet weten waar hun bagage zich bevindt. Maar er gaat op het internet een hack rond waardoor jij nooit meer jouw bagage uit het oog hoeft te verliezen.

De opkomst van de Apple AirTag

De afgelopen weken, en voornamelijk op het platform TikTok, gaan er video’s rond over de Apple AirTag. Maar wat is eigenlijk de Apple AirTag? Apple staat voornamelijk bekend door de telefoons of computer, maar sinds kort is de AirTag een groot fenomeen geworden. De AirTag is een klein rond apparaatje die je kan verbinden aan het Apple systeem ‘Zoek mijn’. Het apparaatje heeft een ingebouwd Bluetooth systeem en door dit signaal is het te traceren. De AirTag werd voorheen voornamelijk gebruikt bij dieren in een bandje of in handtassen. Maar nu hebben verschillende online videomakers de AirTag in een nieuw licht geïntroduceerd.

Met de Apple AirTag verlies jij nooit meer jouw bagage

Sinds er op Schiphol meerdere processen momenteel niet goed verlopen, zijn reizigers natuurlijk op zoek naar een oplossing. Zo is in de afgelopen weken de tip ontstaan met de Apple AirTag. Verschillende videomakers op TikTok laten zien hoe dit proces in zijn werking gaat. Je stopt de AirTag in het stuk bagage naar keuze en zorgt ervoor dat deze verbonden is aan de ‘Zoek mijn’ app. Hierna is het enkel een kwestie van de AirTag in de gaten te houden. Mocht het voorkomen dat jouw bagage toch niet is aangekomen op locatie? Dan kan de AirTag jou nu helpen met het vinden van jouw spullen. Het apparaatje is beschikbaar vanaf €35 en voor Applegebruikers.

Bereid je voor op jouw aankomende reis

Het aanschaffen van de AirTag is enkel één stap in het voorbereiden op de reis. Maar het is goed om je verder voor te bereiden. Zo kan het ook voorkomen dat er sprake is van een vertraging, annulering of overboeking. Na een vertraging van drie uur heb jij recht op een compensatie, maar in sommige gevallen is het niet altijd duidelijk. Om jezelf goed voor te bereiden op de reis kan jij je vluchtgegevens achter laten in onze Claim Tracker. Dit doe jij voor vertrek en als er sprake is van een vertraging of annulering waar je kunt claimen zul je bericht van ons krijgen. Zo hoef jij zelf geen onderzoek te doen naar de claim en maken wij het proces iets makkelijker voor jou. Hier kan jij onze Claim Tracker bekijken voor meer informatie of om direct te starten.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de vluchtgegevens bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.