Was jij op een luchthaven aan het wachten voor een vlucht van Easyjet en was er sprake van een vertraging van minimaal drie uur? Hier lees jij precies welke vergoeding je kan krijgen voor deze vertraging. Claim Rebels dient graag een claim voor je in zodat jij deze vergoeding zonder enig probleem kan ontvangen. Vlucht vertraagd van Easyjet en weten of jij in aanmerking hiervoor komt? Lees dan snel verder. 

Compensatie claimen bij een vertraging van een probleemvlucht van Easyjet

Op het moment dat jij vliegt binnen Europa, heb jij als luchtvaartpassagier verschillende soorten rechten. De rechten van de luchtvaartpassagiers zijn allemaal vastgelegd in verschillende verordeningen. Is jouw vlucht vertraagd bij Easyjet, dan heb jij volgens de Verordening 261/2004 recht op een compensatie van maximaal € 600. Hoeveel jij krijgt als compensatie, onder ander af hoe ver jouw vlucht was. Belangrijk om rekening mee te houden is dat de vertraging van Easyjet een minimale duur moet hebben van drie uur. Toch zijn er enkele uitzonderingen waardoor jij geen compensatie kan claimen. Ook deze uitzonderingen zijn in de Verordening 216/2004 vastgelegd. Een voorbeeld hiervan is als er sprake was van buitengewone omstandigheden waardoor de luchtvaartmaatschappij geen andere keus had dan te vertragen zoals een noodlanding of slecht weer.

De probleemvlucht van Easyjet is vertraagd binnen Europa 

Is de probleemvlucht van Easyjet binnen Europa vertraagd? Bij minimaal drie uur vertraging mag je een claim indienen. Dit geldt ook als er sprake is van een annulering of overboeking. De vliegafstand speelt mee in wat voor soort compensatie jij uiteindelijk zal ontvangen. Hoe verder de vlucht, hoe hoger de compensatie. De verschillende bedragen die jij kan ontvangen als compensatie bij een minimale vertraging van drie uur zien er als volgt uit: 

€ 250 compensatie bij een vertraagde vlucht tot 1500 km

€ 400 compensatie bij een vertraagde vlucht van meer dan 1500 km

Je kan ook een compensatie ontvangen als je buiten Europa vliegt en daar sprake is van een vertraging. “

De probleemvlucht van Easyjet is vertraagd buiten Europa 

Ben jij nou vertraagd buiten Europa door Easyjet en wil je hiervoor een vergoeding? Houd er wel rekening mee dat je tussen de drie en vier uur vertraging moet hebben om te kunnen claimen. Ook moet je rekening houden dat de eindbestemming van de vlucht in Europa moet zijn om zeker weten te claimen. Het is namelijk een Europese wet dus het geldt voor Europese luchthavens of Europese luchtvaartmaatschappijen. De volgende vergoedingen worden aangeboden:  

€ 250 compensatie bij een vertraagde vlucht tot 1500 km

€ 400 compensatie bij een vertraagde vlucht van 1500 km tot 3500 km 

€ 600 compensatie bij een vertraagde vlucht van meer dan 3500 km

Dien je claim in via Claim Rebels en ontvang jouw compensatie

Vlucht vertraagd van Easyjet en wil je een claim indienen? Dan kan via Claim Rebels. Claim Rebels komt op voor jouw rechten als luchtvaartpassagier. Heb je twijfels over  een claim? Dien hem gewoon in. Je betaalt ons pas bij een succesvolle claim dus jij weet altijd of de claim terecht is. Heb jij vragen over een claim of wil jij een claim indienen via Claim Rebels voor de vertraagde vlucht van Easyjet? Neem contact met ons op en wij gaan dit zo snel mogelijk voor jou uitzoeken. Wil je meer lezen over vluchtvertragingen? Lees dan hier meer over vluchtvertragingen.