Een all-inclusive vakantie of zelf alles los boeken?

Een all-inclusive vakantie of zelf alles los boeken?

Wanneer je op het punt staat om een vakantie te boeken zijn er verschillende opties waaruit je kunt kiezen. Ga jij de volledige vakantie zelf los boeken of kies je voor een all-inclusive vakantie. Maar wat zijn eigenlijk de verschillen en in welk geval is het beter om te kiezen voor het zelf boeken? Lees in deze blog meer informatie om een all-inclusive vakantie of zelf alles los boeken.

Een vakantie boeken

Het proces van een vakantie boeken ziet er voor iedereen anders uit. De meeste mensen starten met de bestemming. Van daaruit wordt er vervolgens besloten wat voor soort reis ze willen maken, welke accommodatie en ander soort mogelijkheden. Bij het boeken van de accommodatie zijn er verschillende elementen waar je uit kunt kiezen. Zo kan je er namelijk voor kiezen om alles in één keer te boeken, maar dit kan je ook los van elkaar boeken. Dit hangt natuurlijk af van de voorkeur die jij hebt. Wij bespreken twee verschillende mogelijkheden om een reis te boeken en ook de verschillen.

 All-inclusive vakantie boeken

Een all-inclusive vakantie is een veel voorkomende manier van een vakantie boeken. Bij een all-inclusive vakantie boek je vrijwel alles in één keer. Bij de accommodatie heb je eten, drinken en overnachting voor de geboekte prijs. Vaak boek je de transfer ook bij dezelfde prijs in één. Je kan een all-inclusive vakantie boeken wanneer je met het gezin op vakantie wilt. Het is namelijk erg fijn dat je het eten en drinken altijd beschikbaar is. Ondanks dat het aanbod van eten en drinken aanwezig is, kan je altijd nog een hapje buiten de deur eten. De keuze voor een all-inclusive vakantie heeft dan ook te maken met gemak. Wel kan een all-inclusive vakantie vrij prijzig zijn

Zelf de volledige vakantie los boeken

Een andere mogelijkheid is om de hele vakantie zelf los te boeken. Je hoeft namelijk niet de hele reis via één aanbieder te boeken. Zo heb je verschillende websites die vluchten vergelijken en dit geldt ook voor overnachtingen. Wanneer je zelf een vakantie boekt, kan je dan ook volledig zelf de prijs bepalen van gehele reis. Een goed punt om rekening mee te houden is dat eventueel aanvullende kosten op een later punt weer terug komen. Bijvoorbeeld wanneer je een hapje gaat eten of ergens een drankje gaat doen. Wel heb jij als reiziger volledig zelf de controle over de keuzes die gemaakt worden. Zeker voor jonge koppels is het zelf boeken erg aantrekkelijk.

De verschillen tussen een all-inclusive vakantie en het zelf los boeken

Het is altijd goed om vooraf rekening te houden met welk gezelschap jij op reis gaat. Daar vanuit kan jij dan ook de keuze maken op welke manier je de vakantie gaat boeken. Ga je met een groot gezelschap op vakantie? Dan kan het wellicht makkelijker zijn op een all-inclusive vakantie te boeken. Zeker gezien het gemak van eten en drinken hier aanwezig is. Speelt geld een grote rol? Dan is het wellicht beter om zelf de vakantie los te boeken. Zo kan jij als reiziger zelf vergelijkingen en bepalen welke prijs je wilt uitgeven voor een vakantie. Ook wanneer je met een kleiner gezelschap bent heb je meer vrijheid om zelf te boeken en te ontdekken bij welke plekjes je kunt eten op vakantie.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de vluchtgegevens bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.