Een vlucht boeken via Skyscanner, hoe gaat dat in zijn werking?

Een vlucht boeken via Skyscanner, hoe gaat dat in zijn werking?

Reizigers die vaak een vlucht boeken zijn vast bekend met Skyscanner. Maar toch kan het zo zijn dat jij als reiziger geen ervaring hebt met dit platform. Skyscanner is een makkelijk platform om vluchten te vergelijken. Ben je benieuwd naar meer informatie en hoe dit proces in zijn werking gaat? Lees de blog dan verder.

Wat is Skyscanner?

Wanneer je op vakantie wilt, zijn er verschillende manieren op de reizen. Een vaak gekozen manier is via een vlucht. Het boeken van de vlucht kan wel een hoop geld kosten. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de gekozen bestemming. Als reiziger wil je natuurlijk niet al te veel geld kwijt zijn aan de reis en dit proces van zoeken naar een goedkope vlucht kan enige tijd duren. Skyscanner daarentegen kan de reiziger binnen enkele seconden helpen met het tonen van verschillende vluchten en bijbehorende prijzen. Het bedrijf is opgericht in 2001 en heeft zich in de afgelopen jaren goed gepositioneerd binnen de markt. Voor reizigers is Skyscanner een ideale manier van oriënteren.

Hoe gaat Skyscanner in zijn werking?

Skyscanner is een erg toegankelijk platform en ook makkelijk in het gebruik. Hoe gaat het precies in zijn werking? Als reiziger zijn er verschillende opties waaruit je kunt kiezen. Zo start je met het kiezen van een vertrekpunt en een eindbestemming. Vervolgens vul je in hoe lang jij precies wilt reizen. En uiteindelijk geef je aan met hoeveel personen de reis zal gaan plaatsvinden. Er zijn nog andere soort voorkeuren waar je uit kunt kiezen, maar deze zijn het belangrijkste voor de zoektocht. Skyscanner heeft enkele seconden nodig om allerlei soorten combinaties te tonen met de bijbehorende prijzen. Hierdoor kan jij als reiziger niet alleen de gewenste prijs uitkiezen, maar ook een ideale tijd. Wanneer je de keuze hebt gemaakt volgt het proces zich verder op de website van de vlucht aanbieder.

De voordelen van het boeken via Skyscanner

Voor de reizigers is Skyscanner een echte uitvinding. Niet alleen kan jij volledig zelf kiezen hoeveel de vlucht kost, maar ook de voorkeur van vertrek en aankomst. Het fijne aan de website is dat je heel makkelijk kunt vergelijken met verschillende aanbieders. Een ander fijn aspect is dat je niet vastzit aan een pakketreis. Bij sommige reisbureaus boek je de reis samen met de accommodatie. Voor sommige reizigers is dit natuurlijk ideaal, maar andere reiziger willen dit proces zelf uitzoeken. Bij Skyscanner boek je dan ook los de vlucht en bepaal jij zelf in welke accommodatie je wilt verblijven.

Zijn er nog alternatieven?

Ben je niet helemaal zeker over het gebruik van Skyscanner? Dan zijn er altijd nog alternatieven als het aankomt op het boeken van een reis. Er is een mogelijkheid dat je als reiziger een fijne ervaring had met een luchtvaartmaatschappij. Dan kan jij direct de reis boeken bij dezelfde luchtvaartmaatschappij. Dit proces vindt vaak plaats op de desbetreffende website. Vind jij het niet fijn om enkel een vlucht te boeken? Zoals eerder vernoemd zijn er genoeg aanbieder die verschillende pakketreizen aanbieden. Ook hier kan jij verschillende voorkeuren selecteren om de reis volledig passend te maken. Het prettige aan het boeken van een pakketreis is dat je als reiziger vaak de volledige reis in één keer boekt. Zeker wanneer je reist met kinderen kan dit een fijne mogelijkheid zijn.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de vluchtgegevens bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

 

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.