Was jij onderweg naar het vliegveld en kwam je erachter dat Emirates  de vlucht heeft geannuleerd? Als luchtvaartpassagier heb jij verschillende rechten op het moment dat de luchtvaartmaatschappij de vlucht annuleert. Vanaf een bepaald aantal uur kan jij in aanmerking komen voor een compensatie van maximaal €600. Wil jij weten of je in aanmerking komt voor deze compensatie? Vlucht vertraagd bij Emirates? Lees dan snel verder.

Ontvang een compensatie als jouw vlucht is vertraagd bij Emirates

Een vertraging en daardoor uren moeten wachten is erg vervelend. Zeker als je een belangrijke afspraak hebt in het buitenland die niet kan wachten. Als Europese luchtvaartpassagier heb jij verschillende rechten als de probleemvlucht van Emirates vertraagd. Er is een speciale regeling voor een vertraging die minimaal drie uur duurt. Die regeling is te lezen in de Verordening 261/2004. Zo staat hierin dat jij een compensatie mag claimen voor dit ongemak. De hoogte van de compensaties verschillen per vlucht. Wel is er een uitzondering op de regel. Op het moment dat de luchtvaartmaatschappij niets kan doen aan de vertraging, komt het recht op compensatie te vervallen. 

Vlucht vertraagd bij Emirates? Dan jij recht op de volgende compensaties 

Een vertraging is erg vervelend en zeker als het gaat om  belangrijke afspraken. Om passagiers tegemoet te komen wordt er vaak een compensatie aangeboden als er sprake is van een vertraging. Heb jij een vertraging door Emirates en wil jij hier een vergoeding voor? Dat is zeker mogelijk. Er zijn verschillende compensaties die je kan ontvangen. Dit is wel volledig afhankelijk van de vliegafstand. In Europa worden er twee soorten compensaties aangeboden op basis van de afstand. De bedragen die je kan ontvangen als compensatie zijn: 

  • € 250 compensatie bij een vertraagde vlucht tot 1500 km
  • € 400 compensatie bij een vertraagde vlucht van meer dan 1500 km 

Buiten Europa en vlucht vertraagd bij Emirates? Dit zijn de compensaties:

Er vinden natuurlijk niet alleen vertragingen  binnen Europa plaats. Ook buiten Europa kan het voorkomen dat er een vertraging ontstaat. Belangrijk om te weten is dat de vlucht richting een Europees luchthaven moet gaan of er gevlogen wordt met een Europese luchtvaartmaatschappij. Als dit het geval is, kan jij een claim indienen bij een vertraging van minimaal drie uur. De compensaties voor buiten Europa zien er als volgt uit: 

  • € 250 compensatie bij een vertraagde vlucht tot 1500 km
  • € 400 compensatie bij een vertraagde vlucht van 1500 km tot 3500 km 
  • € 600 compensatie bij een vertraagde vlucht van meer dan 3500 km

Heb jij de langste vluchtafstand en duurt de vertraging tussen drie en vier uur? Dan kan jij de helft van de € 600 claimen. 

Claim Rebels helpt jou met het indienen van een claim

Vlucht vertraagd bij Emirates? Wil jij een vergoeding claimen omdat er een vertraging was op een vlucht bij Emirates? Claim Rebels helpt jou daar graag bij. Wij komen op voor de rechten van de luchtvaartpassagiers en claimen waar jij recht hebt. Heb je twijfels over een claim? Gewoon claimen. Jij betaalt ons pas de fee op een moment dat een claim succesvol is verwerkt. Hierdoor weet jij altijd of de claim terecht is of niet. Wil je een claim indienen of heb je een vraag over een claim? Neem een contact met ons op en wij gaan het voor je uitzoeken. Wil je meer lezen over vluchtvertragingen? Lees hier meer over vluchtvertragingen.