Op fieldlab reis of zelf vakantie boeken, wat is het verschil?

Fieldlab reis Griekenland

De afgelopen weken zijn er op verschillende kanalen berichten over de fieldlab reis naar Griekenland. Wij besloten in dit onderwerp te duiken en te kijken wat nu eigenlijk het verschil is tussen de fieldlab reis en het zelf boeken van een vakantie. Ben jij benieuwd wat het verschil is tussen deze mogelijkheden en wil je weten welke mogelijkheid beter bij jou past? Lees ons artikel dan verder.

Op reis in 2021, is dat echt mogelijk?

De Coronabesmettingen binnen Nederland schommelen tot de dag van vandaag nog steeds. Hierdoor is er door de overheid een reisadvies opgesteld met betrekking tot het reizen naar het buitenland. Ondanks dat er vaak wordt afgeraden om te gaan reizen, is dit niet onmogelijk. Er is namelijk geen inreisverbod in Nederland waardoor Nederlanders kunnen reizen naar het buitenland. Nederlanders kunnen reizen naar gebieden waar ook geen inreisverboden zijn ingesteld. De enige overweging die reizigers moeten nemen, is dat wanneer er veel maatregelen zijn ingesteld in een gebied, er wellicht niet te veel te doen valt en er gekozen kan worden voor een ander soort reis. Nu is er door Sunweb en Transavia een fieldlab in werking gesteld waar er getest wordt of het reizen naar het buitenland weer mogelijk is. Maar wat houdt de fieldlab naar Griekenland eigenlijk in?

Wil jij meer lezen informatie over ons claimproces? Lees onze volgende pagina met extra informatie over het claimen via Claim Rebels

Hoe ziet de fieldlab reis eruit?

Zoals eerder vernoemd, waren er in de afgelopen weken veel berichten over de fieldlab naar Griekenland. 25.000 mensen hadden zich aangemeld voor een 8-daagse vakantie naar Griekenland. Slechts 189 mensen zijn uiteindelijk het vliegtuig ingestapt om mee te doen aan de test. De voorwaarden van de fieldlab zijn simpel: je het resort niet af mag en je wordt verschillende keren getest op het Coronavirus. Voor de rest kan je de hele dag genieten van de zon zou je zeggen. Maar maakt het genieten van de cultuur en zelf ontdekken van nieuwe gebieden een vakantie niet uniek? Wat is eigenlijk het verschil op een moment dat jij een eigen reis boekt naar het buitenland?

Wat is het verschil tussen een fieldlab reis en zelf een vakantie boeken?

Tussen het boeken van een eigen reis en de fieldlab reis naar Griekenland zitten wel degelijk grote verschillen. Het grootste verschil is dat wanneer jij een eigen vakantie boekt, jij de regie hebt over de reis en invulling ervan. Tijdens de fieldlab mag je namelijk niet af van het resort, terwijl bij jouw eigen reis je volledig zelf bepaalt hoe de dag eruitziet. Daarnaast hoef jij geen verschillende PCR-testen gedurende de vakantie te nemen als je kiest zelf een reis te boeken. Bij een eigen reis kun je dus volledig opgaan in de cultuur van de vakantiebestemming, maar bij de fieldlab reis blijft dat toch beperkt.

Welke van de twee mogelijkheden is beter om te boeken?

Fieldlabs zijn tegenwoordig erg populair in Nederland om de maatschappij weer draaiende te krijgen. Een volgende fieldlab naar het buitenland zit er zeker weer in. Vind jij het niet erg om de hele dag te spenderen in een resort? Dan is een fieldlab reis naar het buitenland wel een optie voor jou. Kies jij liever zelf wat voor soort gebieden je wilt bezoeken, welke activiteiten je wilt uitvoeren en genieten van een vrije vakantie? Dan raden wij aan om een eigen vakantie te boeken. Ondanks dat deze mogelijkheid beperkt lijkt, is dit in de werkelijkheid niet het geval. Er zijn vele gebieden die openstaan om reizigers te ontvangen. Wil je reizen in Azië? Lees dan ons volgende artikel.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering dat niet met Corona te maken heeft, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de tickets en gegevens aan bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen vervolgens contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding. Meer lezen over het indienen van een Corona-voucher? Dat kan via de volgende pagina.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.