Was jij op een luchthaven aan het wachten voor een vlucht van Finnair en was er sprake van een vertraging van minimaal drie uur? Hier lees jij precies welke vergoeding je kan krijgen voor deze vertraging. Claim Rebels dient graag een claim voor je in zodat jij deze vergoeding zonder enig probleem kan ontvangen. Weten of jij in aanmerking hiervoor komt? Krijg ik een vergoeding tijdens een vertraging bij een vlucht van Finnair? Lees dan snel verder. 

Ontvang een compensatie bij een belemmering die langer duurt dan drie uur

In Europa heb jij als luchtvaartpassagier verschillende rechten. Deze rechten zijn vastgelegd onder verschillende verordeningen. Heb jij te maken gehad met een vertraging, annulering of heb jij een vlucht gemist van Finnair? Dan heb jij volgens de Verordening 261/2004 recht op compensatie. Dit geldt niet alleen voor vluchten vanuit Nederland, maar ook vanuit elk punt in Europa heb jij recht op een compensatie volgens de Verordening 261/2004. Door deze Verordening heb jij als luchtvaartpassagier recht tot een maximale vergoeding van €600 per vertraagde-, geannuleerde- of gemiste vlucht. Als er sprake was van buitengewone omstandigheden, vervalt uw recht als luchtvaartpassagier om een compensatie te claimen. Bijvoorbeeld tijdens heftig weer of een noodlanding.

Dit zijn de compensaties voor de reizen binnen Europa

In de Verordening 261/2004 kan jij als luchtvaartpassagier duidelijk lezen welke compensaties je kan ontvangen als de vluchten van Finnair is vertraagd. De compensatie die je ontvangt hangt volledig af van de gevlogen afstand. Een vereiste is dat de vertraging van de vlucht minimaal drie uur heeft geduurd. Als hier sprake was van, mag jij als passagier een claim indienen en een maximale vergoeding ontvangen tot €600. Bij de volgende afstanden binnen Europese Unie ontvang jij deze compensaties:

  • De vluchtafstand is tot 1500 km, dan ontvang je € 250
  • De vluchtafstand is meer dan 1500 km, dan ontvang je € 400

Om de compensatie te mogen aanvragen, moet de vlucht gestart zijn binnen Europa of moet er gevlogen zijn met een Europese luchtvaartmaatschappij. 

Dit zijn de compensaties voor de reizen buiten Europa

Is jouw probleemvlucht van Finnair buiten Europa vertraagd? Dan kan je ook daarvoor een claim indienen. Je moet wel rekening houden dat de vlucht vertrokken is van óf onderweg is naar een Europese luchthaven of je vliegt met een Europees luchtvaartmaatschappij. Als één van deze twee punten klopt, mag jij bij minimaal drie uur vertraging een claim indienen. Ook buiten Europa zijn er verschillende compensaties die je kan ontvangen en ook hier spelen de vliegafstanden een grote rol. De compensatie die je kan ontvangen zien er zo uit: 

  • € 250 compensatie bij een vertraagde vlucht tot 1500 km
  • € 400 compensatie bij een vertraagde vlucht van 1500 km tot 3500 km 
  • € 600 compensatie bij een vertraagde vlucht van meer dan 3500 km

Claim Rebels helpt jou met het indienen van een claim

Heb jij een vertraging, annulering of een vlucht gemist van Finnair? Wil je een vergoeding bij vertraging van vlucht Finnair? Claim Rebels helpt jou een claim in te dienen op deze vlucht. Jij kan tot maximaal €600 compensatie ontvangen als jij een vertraging had met Finnair. Wij komen op voor jouw rechten als luchtvaartpassagier. Twijfels of je mag claimen? Gewoon doen! Claim Rebels werkt met een no cure, no pay model. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een klein percentage. Dien gemakkelijk een claim in of neem gerust contact met ons op als je vragen hebt. Wil je meer lezen over vluchtvertragingen? Lees dan meer op de volgende pagina.