Was jouw vlucht met Flybe en is deze vertraagd? Bij een minimale vertraging van drie uur sta jij als luchtvaartpassagier in jouw recht om een compensatie te claimen. Wil jij weten of je recht hebt op een compensatie na een vertraagde vlucht? Claim Rebels komt op voor jouw rechten en heeft dit volledig voor jou uitgezocht. Lees nu of jij een vergoeding krijgt bij een annulering van Flybe.

Recht op een vergoeding bij aan annulering van Flybe

In Europa heb jij als luchtvaartpassagier verschillende rechten. Deze rechten zijn vastgelegd onder verschillende verordeningen. Heb jij te maken gehad met een vertraging, annulering of heb jij een vlucht gemist van Flybe? Dan heb jij volgens de Verordening 261/2004 recht op compensatie. Dit geldt niet alleen voor vluchten vanuit Nederland, maar ook vanuit elk punt in Europa heb jij recht op een compensatie volgens de Verordening 261/2004. Door deze Verordening heb jij als luchtvaartpassagier recht tot een maximale vergoeding van €600 per vertraagde-, geannuleerde- of gemiste vlucht. Als er sprake was van buitengewone omstandigheden, vervalt uw recht als luchtvaartpassagier om een compensatie te claimen. Bijvoorbeeld tijdens heftig weer of een noodlanding.

Er zijn verschillende vergoedingen die je kunt ontvangen bij een annulering van Flybe

In de Verordening 261/2004 staan verschillende compensaties. Wat voor compensatie jij ontvangt, hangt volledig af van de vluchtafstand. Belangrijkste om te weten is dat de vertraging van Flybe een minimale duur heeft van drie uur. De maximale vergoeding die je kan ontvangen is €600. Binnen Europa is er sprake van een compensatie bij:

€ 250 compensatie bij een vertraagde vlucht tot 1500 km

€ 400 compensatie bij een vertraagde vlucht van meer dan 1500 km 

Belangrijk om te onthouden is dat de vlucht moet starten binnen Europa of je vliegt met een Europese luchtvaartmaatschappij. Als dit het geval is en de vlucht minimaal drie uur is vertraagd, heb jij als luchtvaartpassagier recht op compensatie. 

Vlucht buiten Europa geannuleerd? Deze vergoeding krijg je ervoor

Er vinden natuurlijk niet alleen vertragingen  binnen Europa plaats. Ook buiten Europa kan het voorkomen dat er een vertraging ontstaat. Belangrijk om te weten is dat de vlucht richting een Europees luchthaven moet gaan of er gevlogen wordt met een Europese luchtvaartmaatschappij. Als dit het geval is, kan jij een claim indienen bij een vertraging van minimaal drie uur. De compensaties voor buiten Europa zien er als volgt uit: 

€ 250 compensatie bij een vertraagde vlucht tot 1500 km

€ 400 compensatie bij een vertraagde vlucht van 1500 km tot 3500 km 

€ 600 compensatie bij een vertraagde vlucht van meer dan 3500 km

Heb jij de langste vluchtafstand en duurt de vertraging tussen drie en vier uur? Dan kan jij de helft van de €600 claimen. 

Claim Rebels helpt jou een vergoeding te claimen bij een annulering van Flybe

Heb jij een vertraging, annulering of een vlucht gemist van Flybe? Claim Rebels helpt jou een claim in te dienen op deze vlucht. Jij kan tot maximaal €600 compensatie ontvangen als jij een vertraging had met Flybe. Wij komen op voor jouw rechten als luchtvaartpassagier. Twijfels of je mag claimen? Gewoon doen! Claim Rebels werkt met een no cure, no pay model. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een klein percentage. Dien gemakkelijk een claim in of neem gerust contact met ons op als je vragen hebt of start gelijk met het indienen van een claim. Wil je meer lezen over vluchtvertragingen? Lees dan de volgende pagina door.