Waar heb je recht op als jouw vlucht wordt geannuleerd in zomer 2021?

vlucht geannuleerd zomer 2021

De zomervakantie van 2021 kan bijna weer beginnen. Vele mensen hebben een heerlijke vakantie geboekt naar het buitenland. Ben jij nu op de luchthaven en heb jij te maken met een actuele vertraging? In dit artikel nemen wij alle belangrijke stappen door. Zo weet jij precies waar je recht op hebt als jouw vlucht wordt geannuleerd in de zomer van 2021. Lees de blog nu.

De zomer van 2021 staat voor de deur

Eindelijk is het weer zover, de zomer staat voor de deur. Voor vele mensen is dit de mooiste tijd van het jaar die in het teken staat van genieten. Om ultiem te kunnen genieten boeken mensen vaak een vakantie naar het buitenland. Toch was het ook dit jaar nog de vraag of dit wel mogelijk was. Maar gelukkig ziet het ernaar uit dat vele mensen lekker op vakantie gaan naar het buitenland. Vele gebieden hebben een geel reisadvies en sommige zelfs een groen reisadvies. Zo kan jij zonder zorgen genieten van een heerlijk vakantie in het buitenland.

Wil jij meer lezen informatie over ons claimproces? Lees onze volgende pagina met extra informatie over het claimen via Claim Rebels

Wat te doen tijdens een vertraging

Vele mensen kiezen er vaak voor om te vliegen naar hun vakantiebestemming. Dit is een makkelijk en snelle manier om te reizen. In de maanden van de zomer is Schiphol dan ook de populairste luchthaven. Ondanks dat er tegenwoordig iets meer voorbereidingen nodig zijn om te vliegen, is het niet onmogelijk om te reizen met het vliegtuig. Hou er wel rekening mee dat in deze tijd meer vluchten geannuleerd kunnen worden door een negatief reisadvies. Ben jij op het vliegveld en is jouw vlucht geannuleerd in de zomer van 2021? Dan is er geen reden voor paniek. Wij nemen jou mee door alle belangrijke stappen zodat jij precies weet waar je recht op hebt tijdens een vertraging.

Waar heb ik recht op?

Heb jij te maken met een actuele vertraging? Dan is het vanaf nu belangrijk dat jij de tijd in de gaten houdt. Als de vertraging langer dan twee uur duurt heb jij recht op eten en drinken. Dit ontvang jij vaak via een voucher, maar als dat niet het geval is moet jij alle bonnetjes goed bewaren. Na drie uur vertraging heb jij recht op een compensatie. Die compensatie ontvang jij door het indienen van een claim. Het kan ook voorkomen dat jouw vertraging ’s nachts plaatsvindt. In dat geval moet de luchtvaartmaatschappij jouw een overnachting aanbieden tot de vervangende vlucht plaatsvindt.

Hoe kan ik een claim indienen?

Heb jij te maken met een vertraging die langer duurt dan drie uur? Dan heb jij recht op een compensatie en deze kan jij makkelijk indienen via Claim Rebels. De hoogte van de compensatie is afhankelijk van de vliegafstand. De bedragen kunnen verschillen tussen €250, €400 of €600 per persoon per vertraagde vlucht. Hou er wel rekening mee dat de vlucht moet starten of eindigen op een van de luchthavens die lid zijn van de EU. Zoals eerder vermeld moet jij de bonnetjes goed bewaren als jij geen voucher hebt ontvangen voor eten of drinken. Deze bonnetjes zijn belangrijk zodat het geld van het eten en drinken ook weer netjes op jouw rekening komt te staan. Heb je vragen over het indienen van een claim? Twijfel dan niet en neem direct contact met ons op.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering dat niet met Corona te maken heeft, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de tickets en gegevens aan bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen vervolgens contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.