Geannuleerde vluchten naar de Canarische eilanden

Geannuleerde vluchten Canarisch eilanden

Vorige maand werden er behoorlijk wat vluchten geannuleerd binnen Europa. Verschillende landen kregen een oranje reisadvies waardoor helaas vele vluchten werden geannuleerd. Vooral bij de Canarische eilanden werden een hoop vluchten geannuleerd. Zat jouw vlucht hiertussen en heb je nog geen geld terug voor deze geannuleerde vluchten? Lees in onze blog meer over de geannuleerde vluchten naar de Canarische eilanden

De Canarische eilanden zijn een populaire vakantiebestemming

Jaarlijks kiezen vele mensen ervoor om te vliegen naar het buitenlanden in de zomervakantie. Het liefst wordt er in de zomervakantie dan ook genoten van zon, zee en strand. Een erg populaire bestemming onder de Nederlanders is dan ook de Canarische eilanden. De eilanden bestaan uit de volgende eilanden: El Hierro, Fuerteventura, Gran Canaria, La Gomera, Lanzarote, La Palma & Tenerife. Ieder eiland heeft zijn eigen unieke gebied en dit trekt enorm veel reizigers om een bezoekje te nemen. Ook deze zomer stonden er vele vluchten gepland naar deze eilanden, maar tot grote teleurstelling werden er ineens vele vluchten geannuleerd door verschillende luchtvaartmaatschappijen.

Wil jij meer lezen informatie over ons claimproces? Lees onze volgende pagina met extra informatie over het claimen via Claim Rebels

De geannuleerde vluchten naar de Canarische eilanden

Een annulering voor een vlucht is nooit leuk, of deze kort voor vertrek is of nog gepland staat. Afgelopen maand kregen verschillende reizigers dit nieuws dan ook te horen voor hun reis naar de Canarische eilanden. Door de oranje reisadviezen besloten verschillende luchtvaartmaatschappijen de vluchten te annuleren tot 2 augustus. Hierdoor kregen vele reizigers last minute te horen dat hun vlucht kwam te vervallen. Gelukkig heeft de Nederlandse overheid een belangrijke verandering getroffen waardoor reisorganisaties geen vluchten meer kunnen annuleren op basis van de reisadviezen. In oorsprong is dit ook niet de bedoeling van het reisadvies en is dit puur voor de reiziger om te controleren of het veilig genoeg is om te reizen.

Hoe krijg ik mijn geld terug en heb ik recht op een compensatie?

Ben jij één van de reizigers waarvan de vlucht is geannuleerd? Dan zijn er een aantal mogelijkheden. Zo kan de reisorganisatie een omboeking aanbieden, maar het valt te begrijpen als dit geen optie meer is. In dat geval heb jij altijd recht op het geld als de reisorganisatie de vlucht annuleert. Is jouw vlucht last minute geannuleerd? Dan heb jij zelfs nog recht op een financiële compensatie. Zelfs tot 14 dagen voor vertrek mag jij deze compensatie claimen. Op het moment dat jij zelf een vlucht annuleert komt dit recht te vervallen en is er een grote kans dat jij het volledige bedrag niet ontvangt. Annuleer de vlucht daarom niet zelf. Via Claim Rebels kan jij makkelijk een claim indienen om jouw geld en eventuele compensatie te ontvangen voor de geannuleerde vluchten van de Canarische eilanden.

De rechten die komen kijken bij een annulering

Was jij of ben jij nu op de luchthaven terwijl de annulering plaatsvindt? Dan komen er nog extra rechten bij kijken op het moment van een annulering. De luchtvaartmaatschappij moet een vervangende vlucht aanbieden. Het kan wel voorkomen dat de vlucht op een andere dag vertrekt. In dat geval moet de luchtvaartmaatschappij een overnachting aanbieden tot de vlucht de volgende dag vertrekt. Vertrekt de vlucht een aantal uur later? Dan heb jij recht op een voucher voor eten en drinken. Als de luchtvaartmaatschappij deze niet aanbiedt, is het belangrijk om deze bonnetjes te bewaren zodat je die kan indienen samen met de claim.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering dat niet met Corona te maken heeft, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de tickets en gegevens aan bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen vervolgens contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.