Welke gebieden gaan weer open voor reizigers?

Gebieden open voor reizigers

De reisbranche stond een jaar lang op zijn kop en voornamelijk in de gebieden buiten Europa. Een hoop landen kozen voor een inreisverbod waardoor reizigers niet welkom waren. Gelukkig ziet de ontwikkeling er een stuk beter uit en zijn er genoeg gebieden die reizigers weer toelaten. Maar welke gebieden gaan weer open voor reizigers? In deze blog lees je een aantal landen met een versoepeling en wat je kunt doen wanneer je niet gevaccineerd bent.

Landen openen zich weer voor reizigers

Een behoorlijke periode was het onmogelijk om te reizen binnen bepaalde gebieden. Landen besloten inreisverboden in te stellen om reizigers te weren. Via deze manier wilden zij de verspreiding van het virus onder controle krijgen. Inmiddels is het alweer een behoorlijke periode verder en spelen er andere ontwikkelingen dan een jaar geleden. Vele mensen hebben ervoor gekozen om te vaccineren. Hierdoor is het mogelijk om weer te reizen naar bepaalde gebieden en kiezen ook steeds meer landen om het inreisverbod in te trekken. In de volgende gebieden zijn recentelijk veranderingen geweest: Bali, Verenigde Staten en Singapore.

Wil jij meer lezen informatie over ons claimproces? Lees onze volgende pagina met extra informatie over het claimen via Claim Rebels

Bali

Bali is een erg populair gebied onder de Nederlandse reizigers. Wanneer er dan wordt gekozen om te reizen naar Indonesië, staat Bali het hoogst op het lijst. Bali heeft sinds de start van de pandemie besloten om de grenzen te sluiten. Hierdoor hebben vele mensen de reis naar Bali niet kunnen maken of was deze op het laatste moment geannuleerd. Inmiddels heeft Bali na een behoorlijke periode besloten om de grenzen weer te openen. Dit wil zeggen dat reizigers weer mogen reizen in het gebied. Zo kan jij dus in de aankomende winter ontsnappen van de kou en genieten op Bali.

Verenigde Staten

De Verenigde Staten heeft ook een behoorlijke strenge periode achter de rug. De Verenigde Staten is één van de landen die het hardst is getroffen in de pandemie. Met meer dan 300 miljoen inwoners werd er dan ook snel de keuze gemaakt om reizigers te weren. Ondanks dat iedere staat zijn eigen maatregelen bepaald, werd deze keuze gemaakt om de inwoners te beschermen van verdere verspreiding. Het land was uiteindelijk ook een voor oploper, samen met Israël, met het vaccinatieprogramma. Inmiddels is de situatie in de Verenigde Staten ook onder controle en zijn reizigers vanaf 8 november weer welkom. Wel is het reizen binnen de Verenigde Staten alleen mogelijk wanneer je volledig bent gevaccineerd.

Singapore

Als laatst, één van de gebieden die ook weer open is voor reizigers is Singapore. Singapore is een erg klein, maar bijzonder land. In totaal heeft het land iets meer dan 5 miljoen inwoners. Ook naar Singapore was het een lange tijd niet mogelijk om te reizen. Je kon wel het land betreden via een verplichte quarantaine. Dit was niet voor iedereen mogelijk aangezien je extra dagen, maar ook extra geld kwijt bent aan de reis. Momenteel heeft Singapore verschillende landen aangewezen die deze quarantaine niet hoeven te doen. Ook Nederland valt hieronder waardoor het reizen naar Singapore weer toegankelijker wordt. Dit geldt slechts alleen voor mensen met een volledige vaccinatie. Wanneer je niet bent gevaccineerd moet je nog wel in een verplichte quarantaine.

Ik ben niet gevaccineerd, wat nu?

Ondanks dat er een aantal gebieden voor open gaan voor reizigers, kan na het lezen van dit artikel is je wellicht wel iets opgevallen. Bij de meeste versoepelingen met het reizen, speelt een volledige vaccinatie een rol. Voor de mensen die niet gevaccineerd zijn is een entree niet of beperkt mogelijk. Wat kan je doen als je niet gevaccineerd bent? Ons antwoord daarop is afreizen naar een gebied waar deze regels niet gelden. Er zijn er nog genoeg andere prachtige vakantielanden waar deze verplichting niet aanwezig is. Daarnaast zal er in de toekomst wellicht een versoepeling plaatsvinden waardoor deze eis niet meer geldt. Tot die tijd is het dus niet mogelijk om bepaalde landen te bezoeken, maar er zijn genoeg ander soort prachtige locaties die wel alle reizigers toelaten.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering dat niet met Corona te maken heeft, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de tickets en gegevens aan bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen vervolgens contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.