Was jij op een luchthaven aan het wachten voor een vlucht van Surinam Airways en was er sprake van een vertraging van minimaal drie uur? Hier lees jij precies welke vergoeding je kan krijgen voor deze vertraging. Claim Rebels dient graag een claim voor je in zodat jij deze vergoeding zonder enig probleem kan ontvangen. Weten of jij in aanmerking hiervoor komt? En wil jij geld terug voor de vlucht van Surinam Airways? Lees dan snel verder. 

Vlucht geannuleerd door de Surinam Airways

Als Europese luchtvaartpassagier heb jij verschillende rechten. Deze rechten zorgen ervoor dat luchtvaartpassagiers zonder enige problemen kunnen reizen. Toch kan het voorkomen dat er verschillende problemen ontstaan zoals vertragingen of annuleringen waardoor je uren kan wachten op het vliegveld. Om dit te compenseren, is er een wet opgesteld om dit te officieel te maken. De regels omtrent vertragingen zijn vastgelegd in de Verordening 261/2004. Op een moment dat er sprake is van drie uur vertraging mag jij sowieso een claim indienen. Wel zijn er buitengewone omstandigheden waardoor dit recht helaas komt te vervallen. Deze omstandigheden bestaan onder meer uit noodweer en een noodlanding. Hier kan de luchtvaartmaatschappij zelf niets aan doen en daardoor vervalt het recht om te claimen.

Hoe krijg ik mijn geld terug bij een vlucht van Surinam Airways

Is de probleemvlucht van Surinam Airways binnen Europa vertraagd? Bij minimaal drie uur vertraging mag je een claim indienen. Dit geldt ook als er sprake is van een annulering of overboeking. De vliegafstand speelt mee in wat voor soort compensatie jij uiteindelijk zal ontvangen. Hoe verder de vlucht, hoe hoger de compensatie. De verschillende bedragen die jij kan ontvangen als compensatie bij een minimale vertraging van drie uur zien er als volgt uit: 

  • € 250 compensatie bij een vertraagde vlucht tot 1500 km
  • € 400 compensatie bij een vertraagde vlucht van meer dan 1500 km

Je kan ook een compensatie ontvangen als je buiten Europa vliegt en daar sprake is van een vertraging. 

Mijn vlucht is buiten Europa geannuleerd door Surinam Airways

Er vinden natuurlijk niet alleen vertragingen  binnen Europa plaats. Ook buiten Europa kan het voorkomen dat er een vertraging ontstaat. Belangrijk om te weten is dat de vlucht richting een Europees luchthaven moet gaan of er gevlogen wordt met een Europese luchtvaartmaatschappij. Als dit het geval is, kan jij een claim indienen bij een vertraging van minimaal drie uur. De compensaties voor buiten Europa zien er als volgt uit: 

  • € 250 compensatie bij een vertraagde vlucht tot 1500 km
  • € 400 compensatie bij een vertraagde vlucht van 1500 km tot 3500 km 
  • € 600 compensatie bij een vertraagde vlucht van meer dan 3500 km

Heb jij de langste vluchtafstand en duurt de vertraging tussen drie en vier uur? Dan kan jij de helft van de € 600 claimen. 

Claim Rebels helpt jou met het indienen van een claim

Wil jij een vergoeding ontvangen voor een vlucht die is geannuleerd door Surinam Airways? Claim Rebels helpt je daar graag mee. Wij komen op voor de rechten van de luchtvaartpassagiers en zorgen ervoor dat jij ontvangt waar je recht op hebt. Twijfel je of je een claim kan indienen? Je betaalt ons pas bij een succesvolle claim. Zo weet jij altijd of een claim terecht is of niet. Wil je een claim indienen of heb jij een vraag over het gehele proces? Neem contact met ons op en wij zoeken het voor je uit. Wil je meer lezen over vluchtvertragingen? Lees hier meer over vluchtvertragingen.