Niets is vervelender dan een aantal uur vertragen op het vliegveld. Uren gaan langzaam voorbij terwijl je eigenlijk al op de eindbestemming had kunnen zijn. Wat moet je eigenlijk doen tijdens een vertraging en waar heb jij allemaal recht op? Hier lees jij precies welke stappen je moet ondernemen en welke rechten jij hebt als luchtvaartpassagier. Wil jij geld terug voor de vlucht van TUI Fly Duitsland? Lees snel verder.

Vlucht geannuleerd door de TUI Fly Duitsland

In Europa heb jij als luchtvaartpassagier verschillende rechten. Deze rechten zijn vastgelegd onder verschillende verordeningen. Heb jij te maken gehad met een vertraging, annulering of heb jij een vlucht gemist van TUI Fly Duitsland? Dan heb jij volgens de Verordening 261/2004 recht op compensatie. Dit geldt niet alleen voor vluchten vanuit Nederland, maar ook vanuit elk punt in Europa heb jij recht op een compensatie volgens de Verordening 261/2004. Door deze Verordening heb jij als luchtvaartpassagier recht tot een maximale vergoeding van €600 per vertraagde-, geannuleerde- of gemiste vlucht. Als er sprake was van buitengewone omstandigheden, vervalt uw recht als luchtvaartpassagier om een compensatie te claimen. Bijvoorbeeld tijdens heftig weer of een noodlanding.

Hoe krijg ik mijn geld terug bij een vlucht van TUI Fly Duitsland

Is de probleemvlucht van TUI Fly Duitsland binnen Europa vertraagd? Bij minimaal drie uur vertraging mag je een claim indienen. Dit geldt ook als er sprake is van een annulering of overboeking. De vliegafstand speelt mee in wat voor soort compensatie jij uiteindelijk zal ontvangen. Hoe verder de vlucht, hoe hoger de compensatie. De verschillende bedragen die jij kan ontvangen als compensatie bij een minimale vertraging van drie uur zien er als volgt uit: 

  • € 250 compensatie bij een vertraagde vlucht tot 1500 km
  • € 400 compensatie bij een vertraagde vlucht van meer dan 1500 km

Je kan ook een compensatie ontvangen als je buiten Europa vliegt en daar sprake is van een vertraging. 

Mijn vlucht is buiten Europa geannuleerd door TUI Fly Duitsland

De meeste luchtvaartmaatschappijen, waaronder TUI Fly Duitsland vliegen ook naar bestemmingen buiten Europa. Ook buiten Europa starten vluchten met TUI Fly Duitsland die een Europese eindbestemming hebben. Hier kan het natuurlijk ook voorkomen dat er sprake is van vlucht die is vertraagd. In deze gevallen heb jij als luchtvaartpassagier recht op compensatie omdat het een Europese luchtvaartmaatschappij betreft. De compensatie die jij kan ontvangen bij een vertraagde vlucht zijn als volgt: 

  • € 250 compensatie bij een vertraagde vlucht tot 1500 km
  • € 400 compensatie bij een vertraagde vlucht van 1500 km tot 3500 km 
  • € 600 compensatie bij een vertraagde vlucht van meer dan 3500 km

Als de bestemming meer dan 3500 km is en de vertraging tussen de drie en vier uur, dan heb je volgens het Sturgeon Arrest recht op 50% van de maximale vergoeding. 

Claim Rebels helpt jou met het indienen van een claim

Had jij een vertraging van TUI Fly Duitsland en wil je hiervoor een claim voor indienen? Dan kan via Claim Rebels. Claim Rebels komt op voor jouw rechten als luchtvaartpassagier. Heb je twijfels over  een claim? Dien hem gewoon in. Je betaalt ons pas bij een succesvolle claim dus jij weet altijd of de claim terecht is. Heb jij vragen over een claim of wil jij een claim indienen via Claim Rebels? Neem contact met ons op en wij gaan dit zo snel mogelijk voor jou uitzoeken. Wil je meer lezen over vluchtvertragingen? Lees hier dan meer over vluchtvertragingen.