Ben je aan het wachten tot je mag boarden en hoor je ineens dat je vlucht een aantal uur is vertraagd? Dat is erg vervelend. Het komt vaker voor dat vluchten kunnen vertragen, maar bij een minimale vertraging van drie uur mag jij een compensatie claimen. Wil je weten hoe je bij een vertraging van probleemvlucht van Germanwings een claim kan indienen? En wil jij geld terug voor de vlucht van Germanwings? Lees snel verder en wij vertellen je hoe. 

Vlucht geannuleerd door de Germanwings

In Europa heb jij als luchtvaartpassagier verschillende rechten. Deze rechten zijn vastgelegd onder verschillende verordeningen. Heb jij te maken gehad met een vertraging, annulering of heb jij een vlucht gemist van Germanwings? Dan heb jij volgens de Verordening 261/2004 recht op compensatie. Dit geldt niet alleen voor vluchten vanuit Nederland, maar ook vanuit elk punt in Europa heb jij recht op een compensatie volgens de Verordening 261/2004. Door deze Verordening heb jij als luchtvaartpassagier recht tot een maximale vergoeding van €600 per vertraagde-, geannuleerde- of gemiste vlucht. Als er sprake was van buitengewone omstandigheden, vervalt uw recht als luchtvaartpassagier om een compensatie te claimen. Bijvoorbeeld tijdens heftig weer of een noodlanding.

Hoe krijg ik mijn geld terug bij een vlucht van Germanwings

De vertraging kan verschillende oorzaken hebben waardoor een vlucht kan vertragen. Wat als  Germanwings een vertraging heeft veroorzaakt? Dan mag jij als luchtvaartpassagier een claim indienen. Houd er rekening mee dat er sprake moet zijn van minimaal drie uur vertraging bij het indienen van een claim. De compensatie voor de vertraging is afhankelijk van de vliegafstand. In totaal zijn er binnen Europa twee soorten compensaties te claimen. De compensaties die je kan claimen zijn: 

  • € 250 compensatie bij een vertraagde vlucht tot 1500 km
  • € 400 compensatie bij een vertraagde vlucht van meer dan 1500 km

Ook zijn er compensaties die je kan claimen als je buiten Europa vliegt.  

Mijn vlucht is buiten Europa geannuleerd door Germanwings

Er vinden natuurlijk niet alleen vertragingen  binnen Europa plaats. Ook buiten Europa kan het voorkomen dat er een vertraging ontstaat. Belangrijk om te weten is dat de vlucht richting een Europees luchthaven moet gaan of er gevlogen wordt met een Europese luchtvaartmaatschappij. Als dit het geval is, kan jij een claim indienen bij een vertraging van minimaal drie uur. De compensaties voor buiten Europa zien er als volgt uit: 

  • € 250 compensatie bij een vertraagde vlucht tot 1500 km
  • € 400 compensatie bij een vertraagde vlucht van 1500 km tot 3500 km 
  • € 600 compensatie bij een vertraagde vlucht van meer dan 3500 km

Heb jij de langste vluchtafstand en duurt de vertraging tussen drie en vier uur? Dan kan jij de helft van de € 600 claimen. 

Claim Rebels helpt jou je geld terug te krijgen bij de vlucht van Germanwings

Heb jij te maken gehad met een vertraagde probleemvlucht van Germanwings? Claim Rebels dient graag een claim voor jou in claim in en komt op voor jouw rechten. Zo word jij gecompenseerd op de verloren tijd. Twijfel je of je bij Claim Rebels  een claim kan indienen? Dat is niet nodig. Wij zoeken voor jou uit of de claim terecht is en bij een succesvolle claim betaal je ons pas. Zo weet je altijd of je in jouw recht staat. Wil je een claim indienen of heb je hier een vraag over? Neem contact met ons op en wij zoeken het voor je uit. Wil je meer lezen over vluchtvertragingen? Dat kan via de volgende pagina.